Etiyopya'da kanserden ölüm vakaları

Etiyopya'da kanserden ölüm vakaları
Ülkede yılda 44 bin kişi kanser hastalığından dolayı hayatını kaybediyor

ADDİS ABABA (AA) - Etiyopya’da yılda 44 bin kişinin kanser hastalığından dolayı hayatını kaybettiği bildirildi.

Etiyopya Sağlık Bakanlığında kansere karşı mücadele konusundaki teknik danışmanı Abdullah Kunuz, Dünya Sağlık Günü dolayısıyla AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkesinde kanserden dolayı yılda hayatını kaybedenlerin sayısının 44 bine ulaştığını belirterek, söz konusu rakamın toplam ölüm vakalarının yüzde 5,8'ini oluşturduğuna dikkati çekti.

Yaşları 75’in altındaki kişilerden yüzde 11,3’ünün kanser hastalığına yakalanma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu ifade eden Kunuz, bunların yüzde 9,4’ünün de hastalıktan ölme riski taşıdığını kaydetti.

Bu hastalığa en çok kadınların yakalandığına işaret eden Kunuz, en çok rastlanan kanser türünün yüzde 30,2 ile meme, yüzde 13,4 ile rahim kanseri olduğunu söyledi.

Kunuz, Etiyopya’da 2030 yılına kadar 21 milyon kişinin kanser tedavisi görmesi, 13 milyon kişinin ise kanserden ölmesinin beklendiğini belirtti.

Abdullah Kunuz, ülkesinde bu hastalığa yakalanan kişilere ait veri bulunmadığını, kanserden ölenlere ilişkin bilgi bulunduğunu aktardı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.