Etiyopya'daki silahlı saldırı

Etiyopya'daki silahlı saldırı
Gambela bölgesindeki saldırıda ölenlerin sayısı 208'e yükseldi- Güney Sudan Devlet Başkanı Mayardit, saldırıyı kınadı

ADDİS ABABA (AA) - Etiyopya yönetimi, Güney Sudan sınırındaki Gambela bölgesinde dün meydana gelen saldırıda ölenlerin sayısının 208'e yükseldiğini duyurdu.

Etiyopya Enformasyon Ofisinden yapılan ve devlet televizyonunda yayımlanan açıklamada, yaklaşık 200 kişilik silahlı grubun gerçekleştirdiği saldırıda çoğunluğu çocuk ve kadın 208 kişinin öldüğü, 13 köyün yağmalandığı, 36 çocuğun kaçırıldığı, 2 bin büyükbaş hayvanın çalındığı ifade edildi.

Saldırıyı gerçekleştiren grubun bir yağma çetesi olduğu, Güney Sudan hükümeti ve muhalefetiyle ilgisi olmadığı kaydedildi.

Güney Sudan Devlet Başkanı Salva Kiir Mayardit de Etiyopya Başbakanı Haile Mariam Dessalines ile başkent Addis Ababa'da gerçekleştirdiği görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, saldırıyı kınayarak, ülkesinin silahlı gruplarla mücadelede Etiyopya'nın yanında olduğunu vurguladı.

Etiyopya'da, Güney Sudan'dan ülkeye sızan silahlı bir grubun dün düzenlediği saldırıda 170 kişinin öldüğü, güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu 60 saldırganın etkisiz hale getirildiği bildirilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.