Etiyopya'daki Somalili mültecilerin su çilesi

Etiyopya'daki Somalili mültecilerin su çilesi
Etiyopya'nın Harar kentine 20 kilometre uzaklıktaki Erar kampında barınan Somalili mülteciler, yetersiz su kaynakları nedeniyle büyük sıkıntı yaşıyor

Etiyopya'nın Harar kentine 20 kilometre uzaklıktaki Erar kampında barınan Somalili mülteciler, yetersiz su kaynakları nedeniyle büyük sıkıntı yaşıyor.

Somalili mülteciler, her gün yaşadıkları kamplarından kilometrelerce yol katederek Harar kenti yakınlarındaki su kuyularına geliyor.

Mülteciler, kuyulardan çekilen suları bidonlara doldurup beden güçleriyle veya eşeklerin sırtında barındıkları bezden çadırlarına götürüyor.

Su için günde yaklaşık 20 kilometre yol kateden mülteciler, bu sorunlarının çözülmesini bekliyor.

Kampta uzun süredir barınan 45 yaşındaki Fatma Ahmed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, su için saatlerce yol gitmekten başka çareleri olmadığını söyledi.

''Suyun olmayışından dolayı zaman zaman salgın hastalıklar yaşanıyor''
Kampta 4 bin kişinin yaşadığını anlatan Ahmed, "Her sabah genç yaşlı demeden yollara düşüyoruz. Eşekleri olan aileler şanslı, onlar yaklaşık 2 saat yol yaptıktan sonra kuyudan çekilen suları hayvanları yardımıyla kampa getiriyorlar. Kimi aileler ise yürüyerek taşımak zorunda kalıyor." dedi.

"Su herkes gibi bizim için de çok önemli." diyen Ahmed, "Kampta bine yakın çocuk var. Suyun olmayışından dolayı zaman zaman salgın hastalıklar da yaşanıyor. Buradan su sorunumuzun çözülmesi için hayırseverlere sesleniyorum. Bizi su çilesinden kurtarın. Kamp içinde hastalık ve yaşlılık yüzünden gidemeyenlerin sularını ise her gün farklı kişiler getiriyor." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.