Etiyopyalı Caz Sanatçısı Astatke, İstanbul'da Konser Verecek

Etiyopyalı Caz Sanatçısı Astatke, İstanbul'da Konser Verecek
Sanatçı, 1 Nisan'da Babylon'da sahne alacak

İSTANBUL (AA) - Caz müziğin efsanelerinden ve Ethio-cazın öncüsü olarak kabul edilen Etiyopyalı Mulatu Astatke, Red Bull Music Academy Night kapsamında İstanbullu müzikseverlerle buluşacak.

Etiyopya müziğiyle evrensel cazı bir arada kullanarak, Afrika kültürünü dinleyicileriyle yansıtan 73 yaşındaki Astatke, 1 Nisan'da Babylon’da sahne alacak.

- Mulatu Astatke

Etiyopya’nın Jimma kentinde doğan Astatke, 1954’te mühendislik okusun diye gönderildiği Londra’da Trinity Müzik Kolejine başlayarak caz kariyerine adım attı. 1960’lar boyunca etnik Etiyopya müziğini klasik caz enstrümanları tumba ve bongo kullanarak çalan tecrübeli müzisyen, Avrupa’dan Amerika’ya çok sayıda sahnede performans sergiledi.

Jim Jarmusch’un filmlerinde Astatke’nin parçalarına yer vermesiyle adını tüm dünyaya duyuran Astatke, ayrıca ABD’deki Berklee Müzik Kolejinin ilk Afrikalı öğrencisi olmasıyla tanınıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.