Etiyopyalı din adamlarından TDV'ye ziyaret

Etiyopyalı din adamlarından TDV'ye ziyaret
Etiyopya İslam İşleri Yüksek Konseyi Başkanı Cemal ile beraberindekiler, Türkiye Diyanet Vakfı'nı ziyaret etti

ANKARA (AA) - Etiyopya İslam İşleri Yüksek Konseyi Başkanı Şeyh Muhammed Emin Cemal ve beraberindeki heyet, Türkiye Diyanet Vakfını (TDV) ziyaret etti.

TDV Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin, ziyarette vakfın çalışmalarına ilişkin bilgi verdi. Türkiye'de bin şubesi bulunan TDV'nin 135 ülkede faaliyet gösterdiğini belirten Bilgin, Etiyopya ile de ortak projelere imza attıklarını söyledi.

"Yeryüzünde iyilik egemen oluncaya kadar" şiarıyla çalıştıklarını ifade eden Bilgin, bu kapsamda düzenledikleri Kurban ve Ramazan organizasyonlarında Etiyopya'da faaliyetler gerçekleştirdiklerini, Etiyopyalı Müslümanlarla birlikte bayram yaptıklarını, Etiyopya'da Müslümanların bir araya geldiği bazı camilere de destekte bulunduklarını aktardı.

Eğitime öncelik verdiklerini vurgulayan Bilgin, 27 Etiyopyalı öğrencinin Türkiye'de TDV desteğiyle eğitim aldığını dile getirdi. İslam ümmeti açısından Habeşistan'ın ayrı bir önemi olduğuna işaret eden Bilgin, "Etiyopya alimlerinden oluşan bu yüksek heyetin ziyaretinin, iki ülke arasındaki kardeşlik ilişkilerinin artırmasına vesile olmasını diliyorum" dedi.

- Eğitim alanında destek bekliyoruz

Etiyopya İslam İşleri Yüksek Konseyi Başkanı Cemal de TDV'nin misyonunun sadece bir ülkeyi değil tüm dünya insanlarını kuşatmış olmasının kendilerini memnun ettiğini söyledi.

Türkiye'yi ikinci ülkeleri gibi gördüklerini belirten Cemal, ülkesine yönelik yardım faaliyetlerinin arttırılmasını istedi ve donanımlı Müslüman bireyler yetiştirmek için eğitim alanında destek beklediklerini kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.