Etüt Merkezleri Birliğinden Ak Parti Ve Mhp'ye Ziyaret

Etüt Merkezleri Birliğinden Ak Parti Ve Mhp'ye Ziyaret
Etüt Merkezleri Birliği Başkan Yardımcısı Akbalık:- "Özel eğitim merkezlerinde 75 bin çalışan var. Merkezlerin çoğu kadın girişimci ve kadın öğretmenden oluşuyor. Kapatılırsak 550 bin öğrenci ve velileri de mağdur olacak"

ANKARA (AA) - Etüt Merkezleri Birliği Başkan Yardımcısı İlknur Akbalık, kanun hükmünde kararnameyle etüt eğitim merkezlerinin dönüştürülmesi kararı alındığını belirterek, "Özel eğitim merkezlerinde 75 bin çalışan var. Merkezlerin çoğu kadın girişimci ve kadın öğretmenden oluşuyor. Kapatılırsak 550 bin öğrenci ve velileri de mağdur olacak." dedi.

Etüt Merkezleri Birliğinin, 81 ilden 150 öğretmen ve etüt merkezi sahibinden oluşan heyeti, 687 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile öğrenci etüt eğitim merkezinin dönüştürülmesi ve kapatılması kararına ilişkin AK Parti ve MHP'yi ziyaret ederek sorunlarını dile getirdi.

Akbalık, AK Parti ziyareti sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, AK Parti Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı Salih Çağdaş ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel'e konuya ilişkin taleplerini ve isteklerini ilettiklerini söyledi.

Her iki partiden de olumlu destek aldıklarını aktaran Akbalık, 1'inci sınıf ile 8'inci sınıf arası çocukların gidebilecekleri alternatif kurumlar olmadığını öğrenci, öğretmen ve kurum sahiplerinin mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini kaydetti.

Etüt eğitim merkezlerinin belediyelerin yürüteceği sosyal etkinlik merkezlerine dönüştürülmesi kararının alındığına, bu merkezlerin ilkokul ve ortaokul öğrencilerine hizmet veren, uzman kadroyla çalışan kurumlar olduklarına işaret eden Akbalık, şunları kaydetti:

"Bize 'motorlu taşıt kursuna, rehabilitasyon merkezine dönüşün' diyorlar. Bunların hiçbiri bizim işleyişimizle alakalı değil. Sınıf öğretmenlerinden kadrosu oluşturulmuş kurumlarız. Özel eğitim merkezlerinin birçoğu ruhsatını 9 ay önce yeniledi. 2 bin 6 etüt eğitim merkezi var. Kurum açmak için müracaat etmiş 500'e yakın arkadaşımız var. Onlar da ekstra mağdur oluşturuyor. Özel eğitim merkezlerinde 75 bin çalışan var. Merkezlerin çoğu kadın girişimci ve kadın öğretmenden oluşuyor. Kapatılırsak 550 bin öğrenci ve velileri de mağdur olacak."

"Devletimizin yanındayız. Sesimizi duymalarını istiyoruz. Biz küçük kurumlarız, bütçemiz yeterli değil. Özel okul da olamayız." diye konuşan Akbalık, çocuk istismarının yaşanmadığı tek kurum olduklarını, merkezlere gelen çocukları kendi çocukları gibi gördüklerini ve kapanmak istemediklerini dile getirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.