Etyemez gündemi değerlendirdi

Etyemez gündemi değerlendirdi
AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Konya ve ülke gündemini değerlendirdi.

AK Parti Konya İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısında, AK Parti Milletvekili Halil Etyemez’e AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Özkaya ile Levent Babayiğit eşlik etti. Milletvekili Etyemez, toplantıda, terör saldırıları, 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında yaşananlar ile Konya yatırımları hakkında bilgi verdi. Etyemez, 15 Temmuz darbe girişiminin, bu ülkenin ilerleyişini, gelişmesini engelleme çabası olduğunu belirterek, “Ancak milletimiz buna karşı dimdik durarak karşı çıktı. 15 Temmuz’dan bu yana devletimiz, hükümetimiz de gereken ne varsa yapıyor. FETÖ’ye bağlı tüm kurum ve kişiler sızdıkları yerlerden temizleniyor. Bu konuda hiç kimsenin en ufak bir şüphesi olmasın. Konya’da da, 15 Temmuz ile birlikte darbe girişimine karışan, destek veren veya FETÖ ile bağı bulunan tüm kurum ve kişilerin devletin, kamu kurum ve kuruluşların içinden temizlenmesi adına hükümetimiz, valiliğimiz ve diğer kurumlarımız üzerlerine düşeni yapıyorlar. Bu manada bugüne kadar 3 bin 13 kişi kamuda açığa alındı. Bu sayı daha da artacaktır. Dediğimiz gibi bu hainliğe kim ortak olduysa hesabını verecektir” dedi.
Fırat Kalkanı harekatı ile ilgili konuşan Halil Etyemez, “DAEŞ ve PKK’nın uzantısı PYD, sık sık ülkemizin birçok yerinde ve özellikle de Güneydoğu Bölgesi'ne saldırılar yapıyor. Ülkemiz de bu durum karşısında sessiz kalamazdı ve bunun sonucunda da ordumuz, Suriye'nin kuzeyinde DAEŞ'e karşı operasyon başlattı. Operasyonlar gayet başarılı bir şekilde devam ediyor. Bu bağlamda tüm güvenlik güçlerimize teşekkür ediyorum. Suriye’den ülkemize, Güneydoğu’ya yapılan saldırılar, bu operasyonu kaçınılmaz kılmıştır. Amacımız sadece orada yuvalanan terör örgütlerini ortadan kaldırmaktır” şeklinde konuştu.
CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna yapılan saldırı ile ilgili de konuşan Milletvekili Etyemez, “Geçtiğimiz hafta Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Karadeniz’de çalışma yaparken konvoyuna bir saldırı oldu. Maalesef bir askerimiz şehit oldu üç askerimiz de yaralandı. Ben şehit askerimize Allah’tan rahmet; yaralı kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum. 15 Temmuz gecesi darbecilere ve FETÖ’ye olan tavrını ortaya koyunca tabii bu birlik ve dayanışma ruhu birilerini rahatsız etti. Ben bu vesileyle Sayın Kılıçdaroğlu’na bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ülkemiz terörden bıkmış durumda. Bölge halkı da artık hiçbir şekilde destek vermiyor. Bunun karşısında terör örgütleri dış desteklerle ayakta durmaya çalışıyor. Ama inşallah yakın bir gelecekte bu desteklerini de kaybedecekler ve tüm terör örgütleri yok olacaklardır” dedi.
AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, ülke genelindeki yatırımlara da değinerek, “Ülkemizde bunca olaylar, bunca saldırı ve operasyonlar oluyorken bir yandan da devletimiz ve hükümetimiz durmuyor ve dünyanın gıpta ile baktığı yatırımlarını bir bir hizmete açıyor. Mercidabık Savaşı’nın 500. yıldönümünde dünyanın en geniş ve kulesi bakımından yine dünyanın en yüksek asma köprüsü hizmete açıldı. Çünkü bizlerin önceliği hizmettir. Bakın bunca olaylara rağmen ekonomimiz hala ayakta ve ilerlemeye devam ediyor. Bu ne kadar güçlü bir ülke olduğumuzun da bir göstergesi aslında” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.