EURO 2016'da 63 gözaltı

EURO 2016'da 63 gözaltı
Avrupa Futbol Şampiyonası sırasındaki şiddet olayları dolayısıyla 63 kişi gözaltına alındı

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) sırasında şiddete başvuran 3 taraftarın sınır dışı edildiği bildirildi.

Fransa İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, şampiyonanın başladığı cuma gününden bu yana çıkan olaylar nedeniyle toplam 116 kişi hakkında soruşturma yapıldığı kaydedildi.

Marsilya’da önceki gün oynanan ve 1-1 sona eren İngiltere-Rusya maçından önce iki takım taraftarları arasında şiddet olayları yaşanmış, 4'ü ağır 35 kişinin yaralandığı bildirilmişti. Bazı diğer takımların taraftarları da taşkınlıklara ve kavgalara neden olmuştu.

İçişleri Bakanlığı açıklamasında olaylar dolayısıyla toplam 63 kişinin gözaltına alındığı, 3 kişinin ise şiddete başvurdukları gerekçesiyle sınır dışı edildiği belirtildi.

Açıklamada, 5 taraftarın ise kamu düzenini bozma ihtimalleri nedeniyle ülkeye girişine izin verilmediği kaydedildi.

Diğer taraftan Nice Matin gazetesinin haberine göre 24 yaşında bir Kuzey İrlandalı taraftar, takımının Polonya ile mücadelesinin ardından dün gece geç saatlerde, Nice'in Promenade des Anglais bölgesinde yüksek bir korkuluktan düşerek hayatını kaybetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.