EURO 2016'da D Grubu: Çek Cumhuriyeti

EURO 2016'da D Grubu: Çek Cumhuriyeti
Fransa'nın ev sahipliğinde 10 Haziran-10 Temmuz'dadüzenlenecek 15. Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Çek Cumhuriyeti Milli Takımı, D Grubu'nda Türkiye, İspanya ve Hırvatistan ile karşılaşacak

Fransa'nın ev sahipliğinde 10 Haziran-10 Temmuz'dadüzenlenecek 15. Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2016) Çek Cumhuriyeti Milli Takımı, D Grubu'nda Türkiye, İspanya ve Hırvatistan ile karşılaşacak.

Çek Cumhuriyeti Milli Takımı'nın kupaya katılma mücadelesi, öne çıkan oyuncuları, kadrosu ve şampiyona geçmişiyle ilgili ayrıntılar şöyle:

Kupaya katılma mücadelesi
Çek teknik adam Pavel Vrba'nın çalıştırdığı Çek Cumhuriyeti, Avrupa Şampiyonası elemelerinde Türkiye ile A Grubu'nda yer aldı.

Çekler, grupta Türkiye'nin yanı sıra İzlanda, Hollanda, Kazakistan ve Letonya ile mücadele etti. Yaptığı 10 eleme maçında 7 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 yenilgi alan Çek Cumhuriyeti, topladığı 22 puanla grubu lider tamamladı. Çek Cumhuriyeti, eleme müsabakalarında attığı 19 gole karşılık kalesinde 14 gol gördü.

Grubun ikinci maçında İstanbul'da Türkiye'yi 2-1 yenen Çek Cumhuriyeti, 9. müsabakada sahasında ay-yıldızlı ekibe 2-0 kaybetti. İkinci Türkiye müsabakası, Çek Cumhuriyeti'nin grupta gol atamadığı tek karşılaşma oldu.

Öne çıkan oyuncuları
Çek Cumhuriyeti Milli Takımı'nda Türkiye'de forma giyen 4 oyuncu bulunuyor.

Sezonu Fenerbahçe ile tamamladıktan sonda Sparta Prag'a transfer olan Michal Kadlec'in yanı sıra Bursasporlu futbolcular Tomas Sivok ve Tomas Necid ile Kasımpaşalı David Pavelka da aday kadroda yer alıyor.

Türk futbolunu yakından tanıyan bu oyuncuların yanı sıra Arsenal kalecisi Petr Cech, Werder Bremenli savunmacı Theodor Gebre Selassie, Bordeauxlu Jaroslav Plasil ile Arsenalli Tomas Rosicky ön plana çıkan diğer isimler olarakdikkati çekiyor.

Avrupa Şampiyonası geçmişi
Çekoslovakya'nın 1993'te ikiye ayrılmasından sonra 1994 yılında UEFA'ya üye olan Çek Cumhuriyeti, o tarihten bu yana düzenlenen 5 şampiyonaya da katıldı.

Çekoslovakya Milli Futbol Takımı, katıldığı 3 Avrupa Şampiyonası'nda 1 kez şampiyon olurken, iki kez de üçüncülükte kaldı.

Çek Cumhuriyeti ise yer aldığı 5 şampiyonada en büyük başarısını 1996 yılında final oynayarak elde etti. 2004'te yarı final, 2012'de çeyrek final oynayan Çek Cumhuriyeti, 2000 ve 2008'de grup aşamasında elendi.

Çekoslovakya ile Çek Cumhuriyeti milli takımları Avrupa Şampiyonası finallerinde 29 maç yaptı. Takımlar, bu karşılaşmalarda 13 galibiyet, 5 beraberlik alırken, 11 mücadeleyi ise kaybetti. Çekler, finallerde attıkları 40 gol karşılığında kalesinde 38 gol gördü.

Avusturya ve İsviçre'nin ortaklaşa düzenlediği 2008 Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye ile A Grubu'nda mücadele eden Çekler, grubun son maçında ay-yıldızlı ekiple karşılaştı. Mücadelede 2-0 öne geçen Çek Cumhuriyeti karşısında Arda Turan ve Nihat Kahveci'nin (2) golleriyle muhteşem bir geri dönüşe imza atan A Milli Takım, grubu ikinci bitirerek, bir üst tura yükselmişti.

Çek Cumhuriyeti'nin Avrupa Şampiyonası geçmişi şöyle:

1996 - İkinci

2000 - Grupta elendi

2004 - Yarı final

2008 - Grupta elendi

2012 - Çeyrek final

Avrupa Şampiyonası kadrosu
Kaleci: Petr Cech (Arsenal), Tomas Koubek (Slovan Liberec), Tomas Vaclik (Basel)

Defans: Theodor Gebre Selassie (Werder Bremen), Roman Hubnik (Viktoria Plzen), Pavel Kaderabek (Hoffenheim), Michal Kadlec (Sparta Prag), DavidLimbersky (Viktoria Plzen), Tomas Sivok (Bursaspor), Marek Suchy (Basel)

Orta saha: Vladimir Darida (Hertha Berlin), Borek Dockal, Ladislav Krejci, Josef Sural (Sparta Prag), Daniel Kolar (Viktoria Plzen), David Pavelka (Kasımpaşa), Jaroslav Plasil (Bordeaux), Daniel Pudil (Sheffield Wednesday), Tomas Rosicky (Arsenal), Jiri Skalak (Brighton & Hove Albion)

Forvet: David Lafata (Sparta Prag), Tomas Necid (Bursaspor), Milan Skoda (Slavia Prag)

Maç takvimi
Çek Cumhuriyeti'nin EURO 2016'da yapacağı maçlar, karşılaşmaların başlama saati, oynanacağı şehirler ve statları şöyle:

13 Haziran (TSİ 16.00): İspanya-Çek Cumhuriyeti (Toulouse Stadı - Toulouse)

17 Haziran (TSİ 19.00) Çek Cumhuriyeti-Hırvatistan (Stade Geoffroy Guichard- Saint-Etienne)

21 Haziran (TSİ 22.00) Çek Cumhuriyeti-Türkiye (Stade Bollaert-Delelis - Lens)

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.