EURO 2016'da E Grubu: Belçika

EURO 2016'da E Grubu: Belçika
Belçika Milli Takımı, Fransa'nın ev sahipliğinde 10 Haziran-10 Temmuz'da düzenlenecek EURO 2016'da İtalya, İsveç ve İrlanda Cumhuriyeti'nin bulunduğu E Grubu'nda mücadele edecek

Belçika Milli Takımı, Fransa'nın ev sahipliğinde 10 Haziran-10 Temmuz'da düzenlenecek 15. Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2016) İtalya, İsveç ve İrlanda Cumhuriyeti'nin bulunduğu E Grubu'nda mücadele edecek.

Marc Wilmots yönetimindeki Belçika, elemelerde Galler, Bosna Hersek, İsrail, Kıbrıs Rum Kesimi ve Andorra'nın bulunduğu B Grubu'nda yer aldı.

Elemelerde 7 galibiyet, 2 beraberlik, 1 mağlubiyetle 23 puan toplayan Belçika, en yakın rakibi Galler'in 2 puan önünde liderliği ele geçirerek doğrudan EURO 2016'nın yolunu tuttu.

Avrupa Şampiyonası geçmişi
Belçika, Avrupa Şampiyonası'nda 5. kez boy gösterecek.

Daha önce katıldığı 4 turnuvada 12 maç yapan Belçika Milli Takımı, bu maçlardan 4'ünü kazandı, 2'sinden beraberlikle, 6'sından da mağlubiyetle ayrıldı.

Son olarak Hollanda ile ortaklaşa düzenledikleri EURO 2000'de Türkiye ile aynı grupta yer alan ve ikinci tura çıkamayan Belçika, şampiyona tarihi boyunca 13 gol attı, kalesinde 20 gol gördü.

Avrupa Şampiyonası kadrosu
Kaleci: Thibaut Courtois (Chelsea), Simon Mignolet (Liverpool), Jean-Francois Gillet (Mechelen)

Savunma: Toby Alderweireld, Jan Vertonghen (Tottenham), Laurent Ciman (Montreal Impact), Jason Denayer (Manchester City), Jordan Lukaku (Oostende), Thomas Meunier (Club Brugge), Thomas Vermaelen (Barcelona), Christian Kabasele (Genk)

Orta saha: Marouane Fellaini (Manchester United), Kevin De Bruyne (Manchester City), Eden Hazard (Chelsea), Radja Nainggolan (Roma), Axel Witsel (Zenit), Mousa Dembele (Tottenham)

Forvet: Michy Batshuayi (Marsilya), Christian Benteke, Divock Origi (Liverpool), Yannick Carrasco (Atletico Madrid), Romelu Lukaku (Everton), Dries Mertens (Napoli)

Maç takvimi
13 Haziran (TSİ 22.00): Belçika-İtalya (Lyon Stadı - Lyon)

18 Haziran (TSİ 16.00): Belçika-İrlanda Cumhuriyeti (Bordeaux Stadı - Bordeaux)

22 Haziran (TSİ 22.00): İsveç-Belçika (Nice Stadı - Nice)

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.