EURO 2016'da F Grubu: İzlanda

EURO 2016'da F Grubu: İzlanda
İzlanda, EURO 2016'da Portekiz, Avusturya ve Macaristan ile F Grubu'nda mücadele edecek

Fransa'nın ev sahipliğinde 10 Haziran-10 Temmuz'da düzenlenecek 15. Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2016) İzlanda Milli Takımı, Portekiz, Avusturya ve Macaristan'ın bulunduğu F Grubu'nda mücadele edecek.

Tarihinde ilk defa grup elemelerini geçip Avrupa finallerine katılmaya hak kazanan İzlanda Milli Takımı'nın kupaya katılma mücadelesi, öne çıkan oyuncuları, kadrosu ve şampiyona geçmişiyle ilgili ayrıntılar şöyle:

-Kupaya katılma mücadelesi


Lars Lagerback ve Heimir Hallgrimsson yönetimindeki İzlanda, elemelerde Türkiye, Çek Cumhuriyeti, Hollanda, Kazakistan ve Letonya'nın bulunduğu A Grubu'nda yer aldı.

Elemelerde 6 galibiyet, 2 beraberlik, 2 mağlubiyetle 20 puan toplayan İzlandalılar, şampiyonada liderliği Çek Cumhuriyeti'ne kaptırsa da eleme grubunu ikinci bitirerek doğrudan EURO 2016'nın yolunu tuttu.

-Öne çıkan oyuncuları


Kadrosunda birçok genç ismi bulunduran İzlanda'da bir zamanlar Barcelona forması da giyen 37 yaşındaki Eidur Gudjohnsen en kariyerli oyuncu olarak ön plana çıkıyor.

Avrupa'da ilk defa finallerde mücadele edecek İzlanda'da savunmada Ragnar Sigurdsson ile hücumda Gylfi Sigurdsson, takımın en güvendiği isimler arasında yer alıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.