EURO 2016'da yarın Fransa ile İzlanda karşılaşacak

EURO 2016'da yarın Fransa ile İzlanda karşılaşacak
Fransa'da düzenlenen 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek finalinde yarın Fransa ile İzlanda karşılaşacak.

Fransa'da düzenlenen 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) çeyrek finalinde yarın Fransa ile İzlanda karşılaşacak.


Saint-Denis kentindeki Stade de France'ta TSİ 22.00'de başlayacak karşılaşmayı, Hollandalı hakem Björn Kuipers yönetecek.

Romanya ve Arnavutluk'u son dakikalarda bulduğu gollerle mağlup edip, İsviçre ile berabere kalarak A Grubu'nu lider tamamlayan Fransa, son 16 turunda ise İrlanda Cumhuriyeti'ni 2-1'le geçerek, çeyrek finale yükselmeyi başardı.

Tarihinde ilk kez Avrupa Futbol Şampiyonası finallerinde boy gösteren İzlanda ise F Grubu'nda Portekiz ve Macaristan ile berabere kalıp, Avusturya'yı yenerek ikinci oldu. Bir üst turda İngiltere'yi geri düşmesine rağmen 2-1 mağlup etmeyi başaran İzlanda, yenilgi yüzü görmeden çeyrek finale adını yazdırdı.

-İzlanda'nın, Fransa'ya şansı tutmuyor -

İki takımın kendi aralarında bugüne kadar oynadığı 11 maçta Fransa hiç yenilmedi. Bu karşılaşmalarda Fransa 8 galibiyet alırken, maçların 3'ü berabere sonuçlandı. İzlanda'nın rakibine karşı galibiyeti bulunmuyor.

Bu maçlarda rakip kaleye Fransa 30, İzlanda ise 8 gol attı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.