Ev hanımlarına emeklilik müjdesini Bakan açıkladı

Ev hanımlarına emeklilik müjdesini Bakan açıkladı
 Muhabir
Günlerinin çoğunu evin düzeni ve çocuklarının gelişimine adayarak ömrünü geçiren ev hanımları için emeklilik hakkı doğdu.

Ev hanımları emeklilik hakkını elde etmek üzere.

Bu kapsamda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ev hanımlarına emeklilik düzenlemesi hakkında yeni açıklamalarda bulundu.

ERDOĞAN İSTEDİ

"Ev kadınlarına üçte bir prim desteğinin verilmesi konusundaki çalışmalarımızı başlattık" diyen Işıkhan, şu ifadeleri kullandı:

İsteğe bağlı sigortalılık kapsamında, yükümlü olunan primin üçte birinin devlet tarafından ödenmesi yönünde bir sistem kuruyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın sözü ve biz bunu yerine getireceğiz. Bunda kesinlikle bir sapma olmayacağını da özellikle vurgulamak isterim.

Ev hanımlarına emeklilik kararı, torba yasanın Meclis'te kabul edilmesinin ardından Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmesi bekleniyor.

4 BİN 500'DE EMEKLİLİK HAKKI

Ev hanımları, sosyal güvence ile sağlık hizmetlerinden de ücretsiz yararlanabilecek. Bağ-Kur ve SSK primleri eşitlendiğinde de 5 bin 400 gün olan kısmi emeklilik şartı 4 bin 500 güne kadar çekilebilecek.

İkinci adımda, çocuk sayısına göre erken emeklilik imkanları devreye alınacak. Üçüncü adımda da çalışan anneler için bir yıpranma düzenlemesi gelecek. Son adım ise doğum borçlanması ile ilgili olacak

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.