Evde profesyonel dokunuşla bol çikolatalı Muffin keyfi!
Muffin severlerin vazgeçilmezi çikolatalı muffin, evde profesyonel bir dokunuşla hazırlanıyor! İşte, nefis tarif ve püf noktalarıyla lezzet dolu bir muffin keyfi:
ÇİKOLATALI MUFFİN TARİFİ İÇİN MALZEMELER
- 3 adet yumurta, 1,5 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı ayçiçek yağı, 1 su bardağı yoğurt,2 su bardağı un, 1 su bardağı kakao, 1 paket kabartma tozu ,1 paket vanilya, 1 tutam karbonat, Bol miktarda damla çikolata.
ÇİKOLATALI MUFFİN İÇİN ADIM ADIM TARİF
Yumurtaları iyice çırpın, ardından toz şekeri ekleyerek çırpmaya devam edin. Daha sonra Ayçiçek yağını ve yoğurdu ekleyip karışımı çırpmaya devam edin.
Un, kakao, kabartma tozu, vanilya ve karbonatı ekleyin. Mikser ile karıştırarak homojen bir hamur elde edin.
Hamurun içine bol miktarda damla çikolata ekleyin ve spatula ile karıştırın.
Hazırlanan muffin harcını dondurma kaşığı ile eşit şekilde paylaştırın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.
Fırından çıkan muffinleri oda sıcaklığına gelene kadar soğutun ve ardından servis edin. Afiyet olsun!
PÜF NOKTALAR
Malzemeleri Ayırın
Sıvı ve kuru malzemeleri ayrı kaplarda karıştırarak muffin hamurunu homojen hale getirin.
Fazla Karıştırmayın
Hamuru aşırı karıştırmaktan kaçının, pürüzsüz ve pütürlü görüntüyü koruyun.
Miktarı İyi Ayarlayın
Muffin kalıplarını 3/4 kadar doldurun, kabarma sırasında şekillerini koruyacaklar.
Boş Kalan Kalıbı Doldurun
Hamurunuz az gelirse, boş kalan bölmelere az miktarda su ekleyerek muffinlerin şekillerini koruyun.
Pişirme Süresine Dikkat
Fırının özelliklerine göre pişme süresini ayarlayarak kontrol edin. Kürdan testi ile pişirme süresini belirleyin.
Soğuma Süresine İzin Verin
Muffinleri fırından çıktıktan sonra birkaç dakika dinlendirin, ardından soğumalarına izin verin.
Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu çikolatalı muffin tarifi ile lezzet dolu anlar yaşayabilirsiniz. Bol çikolatalı muffinler, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olmaya aday!
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.