EVİNE YABANCI

EVİNE YABANCI
Atiker Konyaspor 10 galibiyet, 10 beraberlik, 10 mağlubiyetle 40 puan topladı. Geçen sezon özellikle evindeki yenilmezliğiyle dikkat çeken yeşil-beyazlılar, bu sezon evinde deplasmanda topladığı kadar puan toplayabildi

Atiker Konyaspor, Spor Toto Süper Lig’de geride kalan 30 haftada dengeli bir grafik çizse de kaybettiği sürpriz puanlarla alt sıralarda kaldı. Bu sezon inişli çıkışlı bir performans sergileyen yeşil-beyazlı ekip, hem dış sahada hem de içerde ciddi kayıplar yaşadı. Özellikle kendi taraftarlarının önünde rakiplere istediği baskıyı kuramayan Anadolu Kartalı, geçtiğimiz sezon fire vermediği iç sahada bu sezon istediği sonuçları alamadı.

ARENA’NIN BÜYÜSÜ BOZULDU

Geçtiğimiz sezona göre büyük bir düşüş yaşayan temsilcimiz, özellikle kendi sahasında hem taraftarlarının beklediği futbolu oynamadı hem de rakibine istediği sertliği oluşturamadı. Yeşil-beyazlı ekip, bu istatistiklerle topladığı 40 puanın 20’sini evinde 20’sini deplasmanda topladı. Geride kalan 30 haftada Atiker Konyaspor hem içeride hem de dışarıda aynı sayıda maç kazandı. İç sahada ve dışarıda 5’er kez galip gelen yeşil-beyazlı ekip, beraberlik ve mağlubiyetlerde de aynı sayıyı yakaladı.

TOPU İLERİDE TUTAMIYORUZ

Yeşil-beyazlı ekip, ceza alanında topla oynamada ligin en kötü performansına sahip ekip. Yüzde 11,7 ile bu alanda son sırada yer alan Konyaspor, bu istatistiğini sezon başından bu yana bir türlü düzeltemedi. Ceza alanına topla buluşmada ise yüzde 31,6 istatistiğe sahip yeşil-beyazlı ekip, yine bu alanda ligin son sırasında yer alıyor. Bu konuda da taraftarlarından ciddi eleştiriler alan Konyaspor, yeniden kendi sahasında sonuna kadar mücadele eden bir takım izlemek istiyor. (Seda Erciş)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.