Evlatlarını kaybeden anne uyuyabildiği tek yeri açıkladı

Evlatlarını kaybeden anne uyuyabildiği tek yeri açıkladı
Asrın felaketinde Hatay'da 2 kardeşiyle birlikte hayatını kaybeden sosyal medya fenomeni Taha Duymaz'ın annesi Meryem Duymaz, depremden bu yana Taha'nın mutfağından başka bir yerde uyuyamıyor.

Asrın felaketinde Hatay'da 2 kardeşiyle birlikte hayatını kaybeden sosyal medya fenomeni Taha Duymaz'ın annesi Meryem Duymaz, depremden bu yana Taha'nın mutfağından başka bir yerde uyuyamıyor.

Hatay'ın Yayladağı ilçesinde ikametgah eden ve yaptığı yemeklerin tariflerini sosyal medyada paylaşan Taha Duymaz, kısa sürede milyonlarca insanın sevgisine sahip olmuştu. Sosyal medyada fenomen haline gelen ve görüntülerini milyonlarca kişi izleyen 19 yaşındaki Duymaz, Kahramanmaraş merkezli depremlere kardeşleri Umut ve Melek ile birlikte Hatay'ın Antakya ilçesinde yakalanmış ve hayatını kaybetmişti. Genç fenomenin ölümü ülkede birçok insanı üzmüş ve kardeşleriyle yan yana Yayladağı ilçesi Güveççi Mahallesi'nde olan aile mezarlığına defnedilmişti. Depremin üzerinden 11 ay geçmesine rağmen anne Meryem Duymaz, evlatlarının acısını bir nebze unutabilmiş değil. Mezarlığı her gün ziyaret eden Duymaz, evlatlarının mezarı başında gözyaşları durmak bilmiyor. Anne Duymaz'ın depremden bu yana Taha'nın mutfağından başka bir yerde uyuyamıyor olması da yürekleri burkuyor.

iha-20240112aw118091-3.jpgMEZARLARINA GELMEZSEM HASTA OLUYORUM, GELİNCE RAHATLIYORUM

Evlatlarının mezarlarına gelmediğinde hasta olduğunu vurgulayan Meryem Duymaz, "Rahmetli çok iyi bir insandı, beni çok fazla severdi. Rabbim rahmet eylesin evlatlarıma. Depremde evlatlarım öldüler; 1 yıl olacak, unutamıyorum. Her gün ağlıyorum, her an kafamdalar. Çok zor, rabbim kimseye yaşatmasın. İnşallah bir daha böyle bir acı olmaz. Taha'm her şeyi yapardı. Bize ve kardeşlerine bakardı. Taha'mın hayali çoktu, ben onu unutamam. Mezarlarına gelmezsem hasta oluyorum, gelince kendime geliyorum. Dua ediyorum, konuşuyorum. Taha için şimdi ben de yemek yapıyorum. Her gün gece yatamıyorum" dedi.

EVLADIM VEFAT ETTİĞİNDEN BERİ MUTFAĞINDA YATIYORUM

Depremden bu yana Taha'nın mutfağında uyuduğunu ve başka yerde rahat olmadığını ifade eden anne Duymaz, "Burada Taha'nın mutfağında yatıyorum. Başka yerde rahat edemiyorum. Gidiyorum, diğer odaya sonra tekrar mutfağa geliyorum. Mutfağa yatağımı serdim, burada uyuyorum. Taha'mın mutfağında yatıyorum, başka yerde yatamıyorum. Evladım vefat ettiğinden beri mutfağında uyuyorum. Çocuklar burada yatmamı istemiyor ama ben mutfakta yatmak istediğimi söylüyorum" ifadelerini kullandı.

DEPREMDE 3 EVLADIM VEFAT ETTİ, HEPSİNİ ÖZLÜYORUM

Baba Mehmet Duymaz da evlatlarının acısını unutamadığını belirterek "Neredeyse 1 sene olacak, hiç unutamıyoruz. Artık bir şeyimiz yok. 6 Şubat. Depremde 3 evladım vefat etti, hepsini özlüyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.