Ali Dutal

Ali Dutal

Evlendirme Programı Adı Altında Yapılan Rezillikler

Evlendirme Programı Adı Altında Yapılan Rezillikler

Dinimiz İslam’a göre; neslin korunması, neslin korunması içinde evlilik müessesinin sağlam temeller üzerine kurulması hayati derecede önemlidir.

Evlilik müessesesinin önemine rağmen, ülkemizde evlenmeler azalmakta, buna mukabil boşanmalar, aile içi şiddet her geçen gün artış göstermektedir. Bu durumun birçok sosyo-ekonomik nedeni olmakla birlikte en önemli nedeninin; milli ve manevi değerlerimizi nesillerimize veremediğimiz olduğuna, inanıyorum.

Aile olmanın, çoluk çocuk sahibi olmanın güzelliği anlatılamayacak kadar güzel olmakla birlikte; evliliğe olan direnç her geçen gün çevresel etkenlerin etkisiyle artmakta, özellikle gençler aile olmanın sorumluluğundan kaçarak evlilik dışı yaşamı tercih etmektedirler. Evlilik dışı yaşam tahminimizin çok üzerindedir.

Herkes, kendi sorumluluğu nispetinde aile kurumuna sahip çıkmalıdır. Özellikle devletimiz aile kurumuna zarar verecek her türlü etkeni bertaraf etmenin çabası içerisinde olmalıdır.  Aile kurumunun bozulması demek, toplumun bozulması, geleceğinin karanlık olması demektir.

Son yıllarda televizyonlarımızda yaygın olarak yayınlanan “Evlendirme Programlarının” evlendirmeye hiçbir katkısı olmadığı gibi tam tersi evlilik müessesine büyük zarar vermektedir.

Bu programları izleyip de iğrenmeyen, kendilerini kaptıranlara inanın acıyorum. Bulmuşlar Hanife ve buna benzer zavallıları oynatıyorlar, kısaca kullanıyorlar.

-Kullanmıyorlar mı?  

Geçenlerde Bayhan diye bir sanatçı müsveddesini Hanife’ye talip olarak buldular, oynattılar, sonra o vazifesini tamamladı ve gitti. Programın izlenirliğini artırmak için Bayhan’a haftalık 10.000 TL para verildiği iddia edilmektedir. Yenilerini buluyor ve senaryolar yazıp oynatıyorlar;  insanların aklıyla alay ettikleri yetmiyormuş gibi keriz yerine koyuyorlar; hatta evlenmek isteyenleri bile engelliyorlar.

- Bir insanın evlenmek niyeti varsa iki senede birini bulup evlenemez mi?

Bu Hanife denen zavallıya başörtüsü takıp bir örtülü kıza yakışmayan sarmaş dolaş davranışlar sergiletiyorlar; aslında, inancımızla da alay ediyorlar.

Bunların amacı evlendirmek değil; evlendirmemek olduğu gibi evliliğin tartışma, kavga olduğunu bilinç altına yerleştirmedir. Bu durum aile müessesine vurulabilecek çok büyük bir darbedir. Bu darbe “15 Temmuz” darbe girişiminden daha tehlikeli ve sonuçları itibariyle daha zarar vericidir. Çünkü, aileye darbe vurmak toplumun geleceğine darbe vurmakla eşdeğerdir. Onun için devletimiz ailenin korunmasına yönelik Anayasamızın “Ailenin Korunması ve Çocuk Hakları” MADDE 41’de  “Aile, Türk toplumunun temelidir ve eşler arasında eşitliğe dayanır ve Devlet, ailenin huzur ve refahı ile özellikle ananın ve çocukların korunmasını.. sağlamak için gerekli tedbirleri alır, teşkilâtı kurar; Devlet, her türlü istismara ve şiddete karşı çocukları koruyucu tedbirleri alır.” hükmüne yer vermektedir.

-Maalesef aile çatırdıyor; gerekli önlemlerin acilen alınması, aile kurumunu, evliliği yıpratıcı programlara izin verilmemesi gerekirken ilgili kurumlar neden sorumluluklarını yerine getirmiyor?

Bilmiyorum RTÜK (Radyo Televizyon Üst Kurulu) neden gerekli tedbirleri almıyor? Söylemek istediğim çok ağır sözler var da edebim müsaade etmiyor. Sanırım, aynı duyguları siz de taşıyorsunuzdur…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ali Dutal Arşivi
SON YAZILAR