Evlilik nedeniyle bıraktığı liseyi 36 yıl sonra bitirdi

Evlilik nedeniyle bıraktığı liseyi 36 yıl sonra bitirdi
Tokat'ın Erbaa ilçesinde ev hanımı Sündüs Akbulut, evlendiği için bıraktığı lise eğitimini 53 yaşında tamamlayarak diploma sahibi oldu

Tokat'ın Erbaa ilçesinde ev hanımı Sündüs Akbulut, evlendiği için bıraktığı lise eğitimini 53 yaşında tamamlayarak diploma sahibi oldu.

Akbulut, Erbaa Lisesi'nde 1. sınıfı tamamladıktan sonra 1980 yılında 17 yaşındayken evlendi. 3 çocuk sahibi olan Akbulut, yıllar sonra eğitimini tamamlamak için açık öğretim lisesine kaydoldu. 36 yıl sonra okulunu bitirmeyi başaran Akbulut, 53 yaşında lise diplomasını aldı.

Akbulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, lise 1. sınıfı bitirdikten sonra evlendiği için eğitimini yarıda bıraktığını söyledi. Evlenip İstanbul'a yerleştiklerini belirten Akbulut, 2007 yılında memleketi Erbaa'ya döndüğünü anlattı.

Lise eğitimini tamamlamaya karar verdiğini ve açık öğretim lisesine kaydolduğunu ifade eden Akbulut, "Çocuklarımın üçü de okudu. İki kızım öğretmen, oğlum da hemşire oldu. Aradan çok uzun zaman geçmişti ama okumayı çok seviyordum. Bu nedenle ben de eğitimimi tamamlamak istedim. Lise diplomamı aldığım için çok mutluyum." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.