Evlilik vaadiyle dolandırıcılık

Evlilik vaadiyle dolandırıcılık
İstanbul'da, kendisini Kanada vatandaşı doktor olarak tanıtıp kadınları evlilik vaadiyle dolandırdığı iddia edilen şüpheli tutuklandı

İSTANBUL (AA) - İstanbul'da kendisini Kanada vatandaşı doktor olarak tanıtıp kadınları evlilik vaadiyle dolandırdığı öne sürülen şüpheli tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, 3 kadın, geçen yıl ağustosta, Kanadalı bir doktor tarafından evlilik vaadiyle kandırılıp dolandırıldıklarını belirterek, savcılığa şikayette bulundu.

Şüphelinin Türk olduğunu belirleyen Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, mağdur kadınlardan birinin kendisini farklı bir kişi olarak tanıtıp zanlıdan randevu almasını istedi.

Buluşmanın planlandığı Şişli'deki bir alışveriş merkezine polis refakatinde gelen kadının teşhis etmesi üzerine Ferit Ö. (55) gözaltına alındı.

Şüphelinin dolandırdığı kadınlara kendini Kanada vatandaşı doktor olarak tanıttığı, evlenme vaadiyle güvenlerini kazandıktan sonra ise "Türk vatandaşlığım olmadığı için kendime hat açtıramıyorum. Sizin üzerinizden hat ve telefonu alalım ben sonra size öderim." dediği, telefonu aldıktan sonra kadınları aramadığı öğrenildi.

"Dolandırıcılık", "hırsızlık", "belgede sahtecilik" gibi suçlardan 26 kaydı olan şüphelinin, 14 yıl 4 ay kesilmiş cezasının bulunduğu ve 8 farklı suçtan arandığı belirtildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı tutuklandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.