Evlilik yıl dönümlerini 4 yılda bir kutlayacaklar

Evlilik yıl dönümlerini 4 yılda bir kutlayacaklar
Dört yılda bir gelmesi nedeniyle evlilik günü için pek çok kişinin tercih etmediği 29 Şubat'ta; Van, Giresun, Amasya ve Samsun'da bazı çiftler nikah masasına oturdu- Amasya'da nikah masasına oturan Yasemin Tilkicioğlu: - "Evlilik yıldönümümüz 4 yılda bir

ANKARA (AA) - Van, Giresun, Amasya ve Samsun'da bazı çiftler, 29 Şubat'ta nikah masasına oturarak, 4 yılda bir denk gelecek evlilik yıl dönümleri için "evet" dedi.
Giresun'da Melek Baba ve Erdoğan Öztürk ile Kısmet Kara ve Adil Aykut Biçer, Giresun Belediyesi evlendirme dairesinde kıyılan nikahla dünyaevine girdi.
Erdoğan Öztürk, evlilik tarihini özellikle seçtiklerini belirterek, "Bugünü kendi adımıza kıymetlendirelim istedik ama bu 4 yılda bir evlilik yıl dönümü kutlayacağımız anlamına gelmiyor. Her yıl mutlu ve mesut şekilde kutlayacağımızı söylemek isterim" diye konuştu.
Melek Baba ise nişanlısının ısrarı üzerine 29 Şubat tarihinde nikah kıymayı kabul ettiğini ifade ederek, "Aslında benim istediğim bir tarih değildi ama kendisi çok ısrar etti. Çok mutluyum. İnşallah hayırlısı olur" dedi.
Kısmet Kara, şartlar nedeniyle nikahlarının 29 Şubat'ta kıyıldığını kaydederek, "29 Şubat 4 yılda bir geliyor. Kutlama konusunda biraz sorun olabilir ama biz yine de her yıl kutlayacağız" ifadesini kullandı.
Adil Aykut Biçer de çok mutlu olduğunu dile getirerek, yıl dönümlerini her yıl kutlayacaklarını söyledi.
- "29 Şubat'a denk geldiğini unuttuk"
Amasya'nın Merzifon ilçesinde Tilkicioğlu çifti, Belediye Başkanı Alp Kargı'nın kıydığı nikahla dünyaevine girdi.

Emre Tilkicioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 29 Şubat tarihinin 4 yılda bir denk geldiğini unuttuklarını söyledi.

Nikah merasim tarihini özellikle belirlemediklerini ifade eden Tilkicioğlu, "Bugün kıydığımız nikahımız bilinçsizce oldu. Meğer 4 yılda bir denk geliyormuş, farkında değildik. Benim için bugünün büyük bir anlamı oluştu. Burada işin esprili tarafı 4 yılda bir masraf yapacağız. Evlilik kutlamamızı 4 yılda bir yapacağız" dedi.

Yasemin Tilkicioğlu ise evlenmek için acele ettiklerini, 29 Şubat tarihinin tesadüf olduğunu belirterek, "Aslında böyle bir gün aklımızda yoktu. Evlilik başvurusu yaptığımızda '29 Şubat Pazartesi uygun' dediler. Bugünün bu kadar anlamlı olduğunu bilmiyorduk. Daha sonra öğrendik ki 29 Şubat tarihi 4 yılda bir denk geliyormuş. Gerçekten nikahta hayır varmış, bu da 29 Şubat'ın hayrı olsa gerek. Bizim için güzel bir hatıra olacak. Evlilik yıldönümümüz 4 yılda bir denk geleceği için büyük hediyeler bekliyorum" diye konuştu.

Belediye Başkanı Kargı ise çifte ömür boyu mutluluk diledi.

- Van

Van Büyükşehir Belediyesi evlendirme dairesine bugün 3 çift evlenmek için başvuruda bulundu. Özellikle 29 Şubat tarihini seçen İlknur Saatçioğlu ile Gökhan Görürüm çiftinin nikahı törenle kıyıldı.
Gökhan Görürüm, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 29 Şubat'ta evlenmeyi üç yıl önceden planladığını ancak sevdiği kızı ikna edebilmek için çok uğraştığını belirterek, "Yıl dönümünün 4 yılda bir geleceğini ve bugünün bizim için çok özel olacağını düşündük. Evlilik yıl dönümünü 4 yılda bir kutlayacağımız için ayrıca mutluyum. İlknur, başlarda ikna olmadı. Uzun konuşmaların ardından onu bu tarihe ikna ettim. Hem evlendiğim hem de 4 senede bir kutlayacağımız evlilik yıl dönümü için çok mutluyum" diye konuştu.

İlknur Saatçioğlu ise eşinin 29 Şubat'ta nikah kıyma fikrini paylaştığında ilk başta hoşuna gitmediğini, özellikle kadınların hediye merakının bunda etkili olduğunu söyledi.

- Samsun
Samsun'da Mualla Topatan ile Abdulkadir Örnek çiftinin nikahı ise İlkadım Belediyesi evlendirme dairesinde kıyıldı.

Mualla Topatan basın mensuplarına, evlilik tarihini kendisinin belirlediğini söyledi.

Herkesin 14 Şubat Sevgililer Günü ya da anlamlı bir tarihi kendilerine evlilik yıl dönümü seçtiğini ifade eden Topatan, "Bizim evlilik yıl dönümümüzün farklı olmasını istedik. Yeni evlenen çiftler bazen yıl, ay ve günü peş peşe geldiği günleri bazıları da Sevgililer Günü gibi anlamlı günleri tercih ediyor. Ama bizimki tamamen farklı çünkü biz 4 yılda bir kutlama yapacağız" dedi.

Abdulkadir Örnek ise eşiyle 9 yıllık uzun bir arkadaşlık dönemi geçirdiklerini ve özellikle nikah tarihi eşinin ayarladığını kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.