Evliliklerde "denge" önerisi

Evliliklerde "denge" önerisi
TBMM Aile Bütünlüğünü Araştırma Komisyonu Başkanı Keşir:-"Ailede hak ve görevler dengesi sağlıklı olmalı. Sağlıklı ve uzun süreli birliktelikler için bu dengeyi gözetmek durumundayız"-"Ya çok fazla haklarımızı konuşuyoruz ya da çok fazla birine sorumluluk

TBMM (AA) - MELTEM ÖZTÜRK - TBMM Aile Bütünlüğünü Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, ailede hak ve görevler dengesinin sağlıklı olmasının önemine işaret ederek, "Sağlıklı ve uzun süreli birliktelikler için bu dengeyi gözetmek durumundayız. Ya çok fazla haklarımızı konuşuyoruz ya da çok fazla birine sorumluluk yüklüyoruz." dedi.

Keşir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evliliklerde görülen hataları anlattı, evli çiftlere önerilerde bulundu.

Evliliklerde iki tür hata yapıldığına işaret eden Keşir, ilişkilerin, "Ben onu çekmem, olmazsa ayrılırım" diye başladığını, bunun, çok yanlış bir başlangıç noktası olduğunu söyledi.

İkinci hatalı yaklaşımın, "Ya gelinliğinle gidersin ya kefeninle dönersin" şeklinde, bütün bedeli bir kişiye ödeten yaklaşım olduğunu belirten Keşir, "Her ikisi de uç nokta." dedi.

Keşir, aile birlikteliğini sağlıklı götürebilmek için sağlıklı aile tanımının yapılması gerektiğini dile getirerek, ailede kendi dinamikleri içinde, kendi dünya görüşü çerçevesinde hak ve görevler dengesinin sağlıklı olmasının önemine işaret etti. Bunun, muhafazakarda farklı, liberallerde farklı olabileceğini vurgulayan Komisyon Başkanı Keşir, sözlerini şöyle sürdürdü:

"O dengeyi bozmamaya iki taraf özen gösterecek. Karşı tarafın hem hakkını koruyacak hem de kendi ödevlerini herkes yerine getirecek. Bu, çocuklar için de geçerli. Çocukların da her yaşta aile içinde görevleri var. Burada sadece iş yapmalarını kastetmiyorum; anne, babalarına, aile büyüklerine, kardeşlerine karşı görevleri var. Hepimizin yaşımıza ve pozisyonumuza uygun hak ve görevlerimiz var. Bunları hatırlamamız gerekiyor. En büyük sorun şu an o. Ya çok fazla haklarımızı konuşuyoruz ya da çok fazla birine sorumluluk yüklüyoruz. Bu bazen kadın bazen erkek oluyor. Sağlıklı ve uzun süreli birliktelikler için bu dengeyi gözetmek durumundayız."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.