EXPO 2016 Antalya'da çocuklar için renkli kortej

EXPO 2016 Antalya'da çocuklar için renkli kortej
Sergi alanında günde 4 kez gerçekleştirilen kortej ilgi çekiyor

ANTALYA (AA) - "Çiçek ve çocuk" temalı Türkiye'nin ilk botanik EXPO'sunda, çocuklara yönelik gün boyu onlarca aktivite gerçekleştirildiği bildirildi.EXPO 2016 Antalya Ajansı'ndan yapılan açıklamaya göre, 23 Nisan'dan bu yana ziyaretçilerini ağırlayan EXPO 2016 Antalya sergi alanında, çocuklar için birçok etkinlik düzenleniyor. Her gün 14.00-16.00-18.00 ve 21.00 saatlerinde animasyon ekibi, Turkcell EXPO Kulesi önünden başlayıp Torku Çocuk Adası'na kadar yürüyor. Kortejde, EXPO 2016 Antalya'nın maskotları Ece ile Efe başta olmak üzere, Keloğlan, tahta bacaklı cambazlar, çeşitli hayvanlar ve çizgi film kahramanlarının maskotlarını giyen animatörler yer alıyor. Bando eşliğinde yaklaşık 45 dakika süren korteje çocuklar da eşlik ediyor. Kortej, çocukların yanı sıra ebeveynlerin de ilgisini çekiyor.
- Çocuk atölyeleri ve konsept grup çalışmaları
Öte yandan, Torku Çocuk Adası'nda gün boyu süren çocuk atölyeleri ve konsept grup çalışmalarına her gün yüzlerce çocuğun katıldığı belirtildi. Çocukların, Türk Hava Yolları Bilim ve Teknoloji Merkezi'nde de bilimi ve teknolojiyi çeşitli deneyler ve görsel düzeneklerle öğrenme fırsatı bulduğu kaydedildi. Restoranlar Sokağı arkasında yer alan çocuk faaliyet alanında şişme oyun parkurları ve geleneksel sokak oyunlarının da yine çocukların gün boyu keyifle vakit geçirdiği alan olarak öne çıktığının altı çizildi. Çocukların, kır aktivite alanında lunapark oyunlarıyla eğlendiğine işaret edilen açıklamada, "EXPO 2016 Antalya sergi alanının en gözde mekanlarından biri olarak öne çıkan Osmanlı Bahçesi’nde büyükler kadar çocuklar için de aktiviteler düzenleniyor. Nasreddin Hoca fıkraları, Karagöz Hacivat gösterisi, orta oyunu ve meddah büyük ilgiyle izleniyor." ifadesine yer verildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.