EXPO 2016 Antalya'ya doğru

EXPO 2016 Antalya'ya doğru
Türkiye'nin ilk kez ev sahipliği yapacağı EXPO 2016 Antalya'ya katılım için sözleşme imzalayan Hong Kong, "İpek Yolu Bahçesi" kuracak- Hong Kong İpek Yolu Birliği Genel Müdür Yardımcısı Jie:- "EXPO, bütün dünyanın bildiği çok prestijli bir proje, daha ön

ANTALYA (AA) - Hong Kong, Türkiye'nin ilk kez ev sahipliği yapacağı EXPO 2016 Antalya'ya katılım için sözleşme imzalayan 34'üncü ülke oldu. Hong Kong, sergi alanında "İpek Yolu Bahçesi" kuracak.
EXPO 2016 Antalya'dan yapılan açıklamaya göre, Çin Halk Cumhuriyeti'nin onayıyla EXPO 2016 Antalya'ya katılma kararı alan Hong Kong İpek Yolu Birliği Genel Müdür Yardımcısı Luo Jie, Antalya'nın Aksu ilçesindeki sergi alanına geldi.
Proje ve Yapım İşleri Direktörlüğünün sunumunu izleyen ve proje hakkında bilgi alan Jie, bin 121 dönümlük sergi alanını araçla gezdi. Ardından, EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter Vekili Faik Akturan ile Jie, katılım sözleşmesine imza attı. Hong Kong ile EXPO 2016 Antalya'ya katılan ve resmi katılım sözleşmesi imzalayan ülke sayısı 34 oldu.
Jie, yaptığı açıklamada, dış bahçede ve büyük bir alanda yer almak istediklerini ifade ederek, Hong Kong'u daha iyi tanıtmak istediklerini belirtti. Jie, "Bu bütün dünyanın bildiği çok prestijli bir proje. Daha önce de pek çok EXPO'ya katıldık. Bu organizasyonu çok önemsiyoruz" dedi.
Kuracakları bahçeye, "İpek Yolu Bahçesi" adını vereceklerini vurgulayan Jie, şunları kaydetti:
"Hong Kong, İpek Yolu'nun deniz tarafının bir parçasıydı. Oradan başlayıp Hindistan aracılığıyla dünyanın birçok yerine nasıl gelmiş biz ondan bahsedeceğiz. İklim değişikliği, ekolojik dengeler şu an dünyamızı yakından ilgilendiren konular. Daha çok bu yeşil şehir, yeşil ülkeler ve ekolojinin korunması gibi konular bizim ilgimizi çekti ve bunlara aynı şekilde katkıda bulunmak istiyoruz. Çünkü gelecek nesillere daha yeşil bir çevre bırakmamız gerekiyor."
Genel Sekreter Vekili Akturan, ziyarette Jie'ye şakayık hediye etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.