" EXPO Antalyamıza çok önemli yatırımlar kazandırdı"

" EXPO  Antalyamıza çok önemli yatırımlar kazandırdı"
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "EXPO sayesinde Antalyamıza çok önemli yatırımlar kazandırdık. Bu yatırımlar Antalya'ya ve Antalya'ya gelecek misafirlerimize sadece sergi süresince değil, ömür boyu hizmet edecek." dedi.

EXPO 2016 Antalya Uluslararası Bahçecilik Sergisi, Antalya'nın Aksu ilçesinde bulunan kongre merkezinde düzenlenen törenle açıldı.

Törende konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bir Antalyalı olarak EXPO 2016 Antalya'ya ev sahipliği yapmaktan büyük gurur duyduğunu belirterek, EXPO 2016 Antalya'nın sadece Antalya'nın değil, sergiyi sahiplenen, katkı veren, buradan verilecek mesajları özümseyen herkesin olduğunu, söz konusu sergi ile Antalya'ya kalıcı bir botanik park kazandırıldığını ifade etti.

Katılımcı ülkelerin milli bahçelerinin de kalıcı olacağını kaydeden Çavuşoğlu, "Hiç ücret almadan o bahçelerin bakımını da biz üstleneceğiz. EXPO sayesinde Antalyamıza çok önemli yatırımlar kazandırdık. Bu yatırımlar Antalya'ya ve Antalya'ya gelecek misafirlerimize sadece sergi süresince değil, ömür boyu hizmet edecek." diye konuştu.

Sergiye 52 ülke, 3 özel katılımcı ve 7 uluslararası örgütün katıldığını anlatan Bakan Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"Kuzey komşumuz Rusya'yı da burada görmek isterdik. Ama uçak düşürme hadisesinden sonra Rusya katılmadı. Fakat Antalya'da yaşayan Rus kardeşlerimiz var, onlar dediler ki 'Ülkemiz katılamıyor, ama biz kardeşiz, dostuz, Antalya bizim de şehrimiz, biz burada Rusya kültürünü tanıyoruz.' dediler ve o derneğe de bir stant verdik, (Antalya Rus Sanat ve Kültür Derneği ). Kendilerine de teşekkür ediyoruz. 1990 yılında Osaka'daki EXPO'dan sonra en yüksek katılımcının olduğu sergi, EXPO 2016 Antalya oldu. Katılımcı sayısının artırılması için gece gündüz çaba sarf ettik. Sayın Cumhurbaşkanımız da temasları sırasında muhataplarına iletti. EXPO'ya katılım için ülkeleri teşvik ettik, gördüğümüz ilgiden de memnun kaldık. Umarım ziyaretçi bakımından da Antalya’da bir rekoru gerçekleştireceğiz."

"Çiçek ve çocuk" temasının çok anlamlı olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, "Çünkü evlatlarımıza daha yaşanabilir bir dünya bırakmak istiyoruz. Dünyaya çocukların gözüyle bakanlar asla kötü düşüncelerin esiri olmazlar." dedi. 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.