EXPO "Geleceğimi Koruyorum" atölyesine yoğun ilgi

EXPO "Geleceğimi Koruyorum" atölyesine yoğun ilgi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde hayata geçirilen projenin atölyesinde, bugüne kadar 3 bin 251 öğrenciye eğitim verildi

ANTALYA (AA) - EXPO 2016 Antalya sergi alanındaki "Geleceğimi Koruyorum" atölyesine çocuklar yoğun ilgi gösteriyor.

EXPO 2016 Antalya Ajansından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık ile Milli Eğitim bakanlıklarının iş birliğinde hayata geçirilen "Geleceğimi Koruyorum" projesi kapsamındaki eğitim atölyesinden, bugüne kadar 3 bin 251 öğrenci yararlandı.

Laboratuvar görünümündeki atölyeye gelen öğrencilere, toprak ve oluşumu, toprak canlıları, erozyon ile su döngüsü anlatılıyor.

Çocuklara toprak ve su kaynaklarının nasıl korunacağı ve bunun önemi konusunda bilgi verilen atölyede, bu bilinci artırmaya yönelik deneyler yapılıyor.

Yaklaşık 1 saat süren eğitimlerde, doğa bilincinin aşılanması için çocuklara çeşitli sorular soruluyor.

Kemal Dedeman İlkokulu öğrencileri de öğretmenleri eşliğinde "Geleceğimi Koruyorum" atölyesine gelerek, çeşitli deneyler yaptı.

Eğitimin sonunda sertifika verilen öğrencilere, içinde bitki tohumları bulunan "yeşil defter" ile kalem, şapka ve tişörtün yer aldığı çantalar hediye edildi.

Atölyenin etkinlik sorumlusu Furkan Yurduseven, ilgiden memnun olduklarını kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.