Expo'da Beyşehir rüzgarı

Expo'da Beyşehir rüzgarı
Antalya’daki EXPO 2016 fuarında Konya’nın Beyşehir İlçe Belediyesi’nin de standı yer alıyor.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun ve AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şenol’un da açılışına katıldığı uluslararası bir etkinlik olan EXPO Fuarı’nda yer alan Beyşehir Belediyesi standı bugüne kadar yerli ve yabancı çok sayıda ziyaretçiyi misafir etti. Antalya’da yaşayanların yanı sıra Beyşehir’den Antalya’ya gezi ve tatil amaçlı olarak giden Beyşehirlilerin de uğradığı mekanlardan birisi olan Beyşehir Belediyesi standı yoğun ziyaretçi çekiyor.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı açıklamada, yerli misafirlerinin yanı sıra Avrupa, Rusya, ABD, İskandinav ülkeleri, Arap dünyası ve Japonya gibi uzak doğu ülkelerinden Antalya’ya gelen ziyaretçilerin de EXPO ziyaretinde ilgisini çeken Beyşehir Belediyesi standında, “Yeryüzündeki cennet” olarak nitelendirdikleri Beyşehir’in kültürel, tarihi ve doğal güzellikleriyle gözler önüne serildiğini belirtti. Ziyaretçilerin günbatımı ile ünlü Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü’nü de tanıma imkanı bulduğunu belirten Özaltun, “Beyşehir Belediyesi olarak ilçemizi her yönüyle tanıtmaya devam ediyoruz. Antalya’daki EXPO’da oluşturduğumuz standımıza gelen ziyaretçilerimiz Beyşehir’e hayran kalırken, her yönüyle çok zengin bir potansiyele sahip olduğunu öğrendiği ilçemizi ilk fırsatta mutlaka görüp ziyaret edeceğini belirtiyor. Bunu standımızda görevli arkadaşlarımıza söylüyorlar. Standımızda Beyşehir’in tarihi simgesi olan yaklaşık 720 yıllık ahşap camisi olan Eşrefoğlu Camimiz de tanıtılıyor. Tarihi camimizin içerisindeki sultan mahfili, Beyşehir Belediyesi’nin özel olarak yaptırdığı benzeri ile stantta tanıtılıyor. Stantta sergilenen minyatürü ile tarihi Eşrefoğlu Camisi hakkında da ziyaretçilere bilgiler verilirken, stant görevlileri tarafından görsel ve yazılı doküman ve broşürler de misafirlere takdim ediliyor.
Beyşehir’den görüntülerin de izlenebildiği dev ekrandan ve fotoğraf sergisinden ilçe hakkında fikir ve bilgi sahibi olan ziyaretçiler, sultan mahfilinin üzerinde sergilenen Türk insanının uzun yıllar önce günlük yaşamında kullandığı eski eşyaları da tanıma imkanı buluyor.
Mahfilin üzerinde Beyşehir’den götürdüğümüz Osmanlılar dönemine ait lale motifli kapı, Osmanlı dönemi ahşap mangal, ahşap işlemeli idarelik, ahşap işleme meyvelik ve fındık sepeti, Allah lafzı ve ayetlerinin işlendiği Osmanlı motifli pano, ahşap çökertek, bulgu taşı, dibek, işlenmiş mermer çiçeklik ve motifli ahşap ekmeklik gibi eski eşyalarımız da sergilenip tanıtılıyor. Ziyaretçilerimiz Beyşehir’in görselleriyle kaplı fotoğraf standında ise birlikte hatıra fotoğrafları çektirerek ziyaretlerini ölümsüzleştiriyor” diye konuştu.
Özaltun, 22 Nisan’da ziyaretçilerine kapılarını açan EXPO Fuarı’ndaki Beyşehir Belediyesi standının Ekim ayının sonuna kadar açık kalacağını kaydetti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.