EXPO'da "birlik ve barış" halayı

EXPO'da "birlik ve barış" halayı
Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından EXPO 2016 Antalya alanında düzenlenen etkinlikte, 30 üniversiteden bine yakın öğrenci, yörelerine ait kıyafetlerle halay çekti

Türkiye'nin ilk kez ev sahipliği yaptığı EXPO 2016 Antalya'da düzenlenen etkinlikte, 30 üniversiteden bine yakın öğrenci "barış ve birlik" için halay çekti.

EXPO 2016 Antalya Ajansından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından resmi açılışı gerçekleştirilen EXPO 2016 Antalya sergi alanında, ziyaretçiler için her gün farklı etkinlikler düzenleniyor.

Bu kapsamda, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu, Antalya'da yapacağı "Türkiye Üniversiteler Halk Dansları Şenlik ve Yarışmaları" kapsamında EXPO'da da program düzenledi.

Söz konusu şenlik ve yarışma için Antalya'da bulunan 30 üniversiteden bine yakın öğrenci, yöresel kıyafet ve ekipmanlarıyla Antalya sergi alanına giriş yaptı.

EXPO Kulesi önünde el ele tutuşan üniversite öğrencileri, meydan ve Şakayık Terasından kortej yaparak, Turkcell Amfi Tiyatro'ya geldi. Burada "birlik ve barış" adıyla halay çeken öğrenciler, ziyaretçilere gösteri sundu.

Türkiye Üniversite Sporları Teknik Kurul Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zinnur Gerek, federasyon olarak EXPO organizasyon komitesiyle iletişime geçerek programı gerçekleştirdiklerini belirtti. Gerek, "30 üniversiteden bine yakın öğrenci etkinliğe katıldı. Burada kardeşliğin ve barışın hakim kılınmasını istedik. Onun için de 'birlik ve barış' halayı çekmek istedik. Hem üniversite gençliğini buraya getirdik hem de EXPO 2016'yı daha da tanıtma imkanı istedik." ifadesini kullandı.

Gerek, EXPO 2016'ya bir nebze de olsun fayda sağlamaya çalıştıklarını, birlik ve beraberlik adına güzel bir etkinlik yaptıklarını ifade etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.