Eylem hazırlığında yakalanan teröristlere ağırlaştırılmış müebbet istemi

Eylem hazırlığında yakalanan teröristlere ağırlaştırılmış müebbet istemi
Van'da eylem hazırlığı yaparken uzun namlulu silahla yakalanan terör örgütü PKK mensubu 2 sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet, onlara yardım eden kişi için ise 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı

Van Cumhuriyet Başsavcılığı, 1 Eylül 2015'te Karşıyaka mahallesinde güvenlik güçlerinden kaçmak istedikleri sırada yakalanan 2 terörist ile onlara yardım eden kişi hakkında yürüttüğü soruşturmayı tamamladı.

2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, sanıklardan H.E ile K.İ hakkında, "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğü bozma", "Silahlı terör örgütüne üye olma" , "6136 sayılı yasaya muhalefet" ve "Kişiyi yerine getirdiği kamu görevli ile öldürmeye teşebbüs" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 40'ar yıl, M.Ş.A için de "Terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme" suçlarından 10 yıla kadar hapis cezası istendi.

İddianamede, terör örgütü PKK'nın kent merkezlerindeki sözde "Öz Savunma Birlikleri (ÖSB)" ile ilgili "sivil yaşamdan kopmayan, gizli güç olarak çalışan, yerleşim alanlarının özelliklerine ve üstlendikleri görevlere göre çeşitli hücreler biçiminde geliştirilen kuvvetler olarak örgütlendikleri" değerlendirmesi yapıldı.

ÖSB mensuplarının, keşif, istihbarat, eleman aktarımı, sabotaj, suikast ve eylemlere iştirak etme gibi faaliyetlerde bulundukları kaydedilen iddianamede, bu teröristlere eylem yapmak amacıyla 15 gün süreyle silah ve bomba eğitimi verildiği aktarıldı.

Yakalandıkları araç belediyeye ait
Şüphelilerin üst aramasında ve ikametlerinde örgütsel doküman ve örgütü simgeleyen sözde flamaların ele geçirildiğine yer verilen iddianamede, "Olayda şüphelilerin ele geçirdiği ve içerisinde silahların bulunduğu araçla ilgili olarak yapılan araştırmada aracın bir taşımacılık şirketi tarafından 27 Temmuz 2015'te Van Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığına belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere açılan ihale sonucu şoförsüz olarak teslim edildiği, aracın şüpheli M.Ş.A tarafından kullanılmakta olduğu tespit edilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.