Murat Dönmez

Murat Dönmez

Eze eze yenildik...!

Eze eze yenildik...!

Ligde oynadığı son iki maçta beşer beşer golü kalesinde gören ve demoralize olan Torku Konyaspor'un, lider karşısında ne yapacağı merak konusuydu. Fark mı olur yoksa Beşiktaş'tan puan alabilir mi ihtimalleri konuşulurken, "Mağlup olabiliriz ama onurlu mücadelesi olsun"düşüncesi daha hakimdi.

Beşiktaş karşısında futbol vardı, onurlu mücadele vardı, ama sonuç yoktu. Ne yazık ki futbolda iyi oynayan değil gol atan kazanıyor. Mücadelede görev yapan başta orta hakem olmak üzere tüm hakemlerin eyyamcılık yaparak Beşiktaş'a nasıl "yağcılık" yaparız düşüncesinin hakim olduğu mücadelede Konyaspor, Beşiktaş'ı ezmesine rağmen, mücadeleden boynu bükük ayrılan takım oldu.

Eze eze yenildik!

Yazık, hem de çok yazık.

Anadolu takımları olmasa ligin ne anlamı kalır?

Takımların son iki mücadelesinde onursuz futbol karşısında 10 gol yemesine rağmen taraftarlar görevlerini layıkıyla yaptılar. Yine 35 bine yakın taraftar tribünleri doldurdu. Takımlarının yenilmesine rağmen bu kez boynu bükük stadı terk etmedi.

Maça gelecek olursak; Beşiktaş'ı bir daha böyle yakalamak mümkün değildi. Çok kötü olan Beşiktaş karşısında Konyaspor maça öyle bir başladı ki; Siyah beyazlılar ilk 20 dakika kendi sahasından dışarı çıkamadı. Sakatlığı nedeniyle oynamayacağı açıklanan ama son dakikada forma şansı bulan DembaBa'nın ilk yarıda ayağına top değmemesi önemliydi.  Ancak, Beşiktaş ilk atağında golü buldu. Hasan Kabze ve Djalma'nın önde kurdukları baskıya orta sahadakilerin ayak uyduramaması, Konyaspor'un ilk yarı öne geçmesini engelledi. Başta Uğur İnceman ile Ali Çamdalı Konyaspor'un hızını keserken, hakemin  "kargaların bile güldüğü"bir pozisyonda, yeşil beyazlıların atağını kesmesi ve ardından gelen gol, her şeyi alt üst etti. Burada hakem faciası yaşandı ama iğneyi de kendimize batırmamız gerektiğini düşünüyorum. Son haftalarda bariz hatalar yapan Selim'in hava topunu ıskalaması, ardından da Mehmet Uslu'nun Gökhan Töre'yi kaçırması golü kalemizde görmemize neden oldu. Öncesinde faul olmasına rağmen Selim, 2. golde de Beşiktaşlı Olcan'a güzel bir asist yaptığını da söylemek lazım.

Tüm istatistiklerinTorkuKonyaspor lehine olmasına rağmen Beşiktaş'ı tabiri caizse ezmemize rağmen sahadan galibiyetle ayrılan Beşiktaş olması, futbolun adaletinin olmadığını bir kez daha ispatladı. Futbol böyle bir oyun. Umarım Rize maçından sonra Konyaspor yönetimi, Aykut hocanın direktifleri doğrultusunda hareket eder. Çünkü bu takıma en az 2 golcü, orta sahaya 2, defansa da en az bir transfer gerektiğini cümle alem biliyor.

Yoksa bu takıma ve yeni stada yazık olur...

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Murat Dönmez Arşivi
SON YAZILAR