F-35 savaş uçaklarının teslimatı 2018'de başlıyor

F-35 savaş uçaklarının teslimatı 2018'de başlıyor
Savunma Sanayii Müsteşarı Demir, ABD dışında F-35’lerin motorlarının imalat, bakım ve montajıyla ilgili seçilen ilk merkezin Türkiye olduğunu ve F-35'lerin teslimatının 2018'de başlayacağını söyledi

Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir, ABD dışında F-35’lerin motorlarının imalat, bakım ve montajıyla ilgili seçilen ilk merkezin Türkiye olduğunu ve F-35'lerin teslimatının 2018'de başlayacağını söyledi.

ABD'de bir dizi temaslar gerçekleştiren Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada Türkiye'nin savunma sanayi öncelikleri ve F-35 savaş uçakları ile silahlı insansız hava araçları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

"F-35 projesi rayına girdi"
Daha önce F-35 projesi ile ilgili bazı soru işaretlerinin olduğunu aktaran Demir, bu yılki toplantıda F-35 projesinin belli bir düzeye ulaştığının görüldüğünü kaydederek, "Artık program belli bir rayına girdi." dedi.

"Uçak olgunlaştı mı, olacak mı soruları artık masadan kalkmış durumda." diyen Demir, ABD dışında ilk teslimatın Hollanda'ya yapıldığına ve ondan sonra Norveç'in uçaklarının teslim edileceğine işaret etti.

Norveç'in ardından Türkiye'nin uçaklarını alacağını söyleyen Demir, "Türkiye’ye F-35 savaş uçaklarının teslimatı 2018'de başlayacak.” diye konuştu.

Türkiye'nin F-35 projesindeki yeri
Türkiye'nin F-35'lerin program ortağı olan bir ülke olarak bu geliştirme faaliyetlerinin bizzat içinde yer aldığına işaret eden Savunma Sanayi Müsteşarı, uçağın orta gövdesinin ve motorun önemli bazı parçalarının Türkiye'de üretildiğini kaydetti.

Söz konusu uçakların motorlarının bakım, onarım ve montaj tesislerinin Türkiye'de kurulması yönünde bir adım atıldığını da belirten Demir, “ABD dışında F-35’lerin motorlarının imalat, bakım ve montajıyla ilgili seçilen ilk merkez Türkiye oldu.” dedi.

"Türkiye, silahlı insansız hava araçlarını kendisi üretiyor"
ABD'nin silahlı insansız hava araçlarının Türkiye'ye satışını engellemesinin, bu silahları Türkiye'nin kendi başına yapmasına ortam hazırladığının hatırlatılması üzerine Demir, şunları kaydetti:

"Bu silahlı insansız hava araçları konusunda bize de anlamsız gelen bir direnç olunca projeye biraz daha hız verdik. Hızlıca bunların üretimi ve testleriyle ilgili kararlar alıp devam ettik. Sadece bu alanda değil, diğer tüm sistemler anlamında da geliştirme faaliyetlerimize devam edeceğiz. Türkiye silahlı insansız hava araçlarını geliştirmede önemli adımlar atmaya devam edecek.”

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.