"F Klavye Kursları Yaygınlaştırılmalı"

"F Klavye Kursları Yaygınlaştırılmalı"
AK Parti İstanbul Milletvekili Erdem: - "Başta Meclis olmak üzere, F klavye kurslarının yaygınlaştırılması gerekiyor"

TBMM (AA) - AK Parti İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem, Türkiye'de F klavye kullanımı konusunda farkındalık yaratılmasını isteyerek, "Başta Meclis olmak üzere, F klavye kurslarının yaygınlaştırılması gerekiyor." dedi.

Erdem, partisinden bir grup milletvekiliyle Mecliste düzenlediği basın toplantısında, F klavye ile ilgili görüşlerini açıkladı.

"Ekrem Erdem deyince akla, dil ve F klavye gelir." diyen Erdem, kamuoyunda F klavye konusunda farkındalık oluşturmak istediğini belirtti.

Erdem, TBMM Başkanlığına, 2005 yılında, Türkçe'nin karşı karşıya bulunduğu sorunların araştırılması için önerge verdiklerini anımsatarak, o gün konunun tabelalarda kullanılan isimlere ilgili olduğunu ifade etti.

Ancak sorunun yalnızca bununla kalmadığını, bu nedenle Türkçe'yi korumak amacıyla Dil ve Edebiyat Derneği'ni kurduklarına işaret eden Erdem, Türkçe'de F klavyenin önemine değinerek, Q klavyeye göre, daha hızlı yazıldığını, 1965'te Avrupa'daki steno yarışmasında Türk takımının F klavye ile rekor kırarak birincilik elde ettiğini kaydetti.

Erdem, Türk takımının o günden sonra girdiği bütün yarışmalarda birinciliği sürdürdüğünü, iki yılda bir yapılan uluslararası yarışmada, 34'ü rekor şeklinde olmak üzere, 80 madalya kazandığını bildirdi.

F klavyenin üstündeki bütün kelimelerin Türkçe olduğunu, TL'nin simgesinin de yer aldığını aktaran Erdem, böylece Türkçe diline karşı duyarlılık oluştuğunu vurguladı.

Ekrem Erdem, gazetecilere "Türkiye'nin klavyesi F, Q klavyeye mahkum değiliz!" kitapçığı dağıttı.

"Başta Meclis olmak üzere, F klavye kurslarının yaygınlaştırılması gerekiyor." ifadesini kullanan Erdem, FATİH Projesi'nin klavyesinin de F olduğunu anımsattı.

Erdem, bu yıl sonu itibarıyla bütün kamu kurum ve kuruluşların tamamen F klavyeye geçeceğini de sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.