Facebook Rusya'da Yasaklanabilir

Facebook Rusya'da Yasaklanabilir
Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişimi Denetleme Kurumu Başkanı Jarov:- "Eğer kişisel verilere ilişkin yasal yükümlülüklerini yerine getirmezse Facebook da engellenebilir"

MOSKOVA (AA) - Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişimi Denetleme Kurumu (Roskomnadzor) Başkanı Aleksandr Jarov, kişisel verilere ilişkin yasal yükümlülüklerini yerine getirmemesi halinde Facebook’un engellenebileceğini söyledi.

Jarov, Moskova’da gazetecilere yaptığı açıklamada, Rusya’daki kanunların herkes ve her kurum için istisnasız geçerli olduğunu kaydetti.

Daha önce Rusya’da engellenen LinkedIn sitesine atıfta bulunan Jarov, “Eğer kişisel verilere ilişkin yasal yükümlülüklerini yerine getirmezse Facebook da engellenebilir.” diye konuştu.

Rusya’da 2015’te yürürlüğe giren kanuna göre, ülkedeki yabancı şirketlerin Rus vatandaşlarına ait kişisel bilgileri Rusya’daki sunucularda tutması gerekiyor.

Söz konusu kanuna uymadığı gerekçesiyle yasaklanan ilk site geçen yılın kasım ayında LinkedIn olmuştu. Facebook’un yanı sıra Google ve Microsoft gibi sitelerin de yasa kapsamında değerlendirilmesi bekleniyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.