Facebook’tan Twitter'a rakip uygulama 2 saatte milyonlarca üyesi oldu

Facebook’tan Twitter'a rakip uygulama 2 saatte milyonlarca üyesi oldu
Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın sahibi Meta, Twitter'a rakip olacak metin tabanlı yeni sosyal medya platformu Threads'i kullanıcıların erişimine açtı. Threads’ın, ilk 2 saat içinde 2 milyon üye sayısını geçtiği kaydedildi.

Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın sahibi Meta, Twitter'a rakip olacak metin tabanlı yeni sosyal medya platformu Threads'i kullanıcıların erişimine açtı. Threads’ın, ilk 2 saat içinde 2 milyon üye sayısını geçtiği kaydedildi.

Instagram’la bağlantılı olarak çalışacak Threads, 6 Temmuz gecesinde Google Play ve App Store’da yerini aldı. Meta'dan yapılan açıklamada, Yeni sosyal medya platformu Threads’ın, metin içeriklerini paylaşmak ve herkese açık sohbetlere katılmak için Instagram ekibi tarafından oluşturulmuş yeni bir uygulama olduğu bildirildi. Threads'in karakter sınırının 500 olduğu belirtilirken, bağlantılar, fotoğraflar, 5 dakika uzunluğunda videoların da paylaşılabileceği ve kullanıcıların kaçıncı sıradan kayıtlı oldukları Instagram biyografi kısmında @ simgesi ile gösterildiği ifade edildi. Yapılan açıklamada, Threads'in iOS ve Android için 100'den fazla ülkede kullanıma sunulurken, Threads, Avrupa Birliği ülkelerindeki kullanıcılara açılmadı. Bu durumun sebebi ise AB'nin regülasyonları. Twitter'daki tweet'in adı Threads uygulamasında threads oldu. Retweet için ise repost kullanılıyor. Platformdaki karakter sınırlaması ise 500, Twitter'da bu sayı çoğu kullanıcı için 280. Ayrıca açıklamada, yeni platforma kullanıcıların Instagram hesapları aracılığıyla giriş yapabileceği aktarıldı.

1.jpg

ZUCKERBERG: THREADS, İLK 2 SAAT İÇİNDE 2 MİLYON ÜYEYİ GEÇTİ

Meta'nın CEO'su Mark Zuckerberg, resmi Threads hesabından yaptığı ilk paylaşımda "Hadi bunu yapalım. Threads'e hoş geldiniz" ifadesini kullandı. Threads'in vizyonunun sohbet için açık ve samimi bir kamusal alan yaratmak olduğunu belirten Zuckerberg, Instagram'ın en iyi yaptığı şeyi almayı, metinler, fikirler ve insanların akıllarından geçenleri tartışma etrafında yeni bir deneyim yaratmayı umduklarını aktardı. Zuckerberg, "Threads, ilk 2 saat içinde 2 milyon üyeyi geçti" bilgisini paylaştı.

whatsapp-image-2023-07-06-at-11-19-24-4.jpeg

THREADS TWİTTER'DA TT OLDU

Çarşamba akşamı Twitter'ın dünya genelindeki en büyük trend konularından biri Threads oluşturdu. Twitter'a yapılan eleştiriler ve uyarıların çoğu yine Twitter üzerinden gerçekleşse de Threads ve Instagram'ın entegrasyon hızı birçok kullanıcıyı şaşırttı. Twitter'ın 250 milyondan fazla kullanıcısı bulunurken, Instagram'ın kullanıcısı sayısı 2 milyarın üzerinde. Zuckerbeg, daha sonra yaptığı paylaşımda yedi saatte platfoma 10 milyon kişinin kaydolduğunu kaydetti.

AB ÜLKELERİNDE KULLANILAMAYACAK

Veri gizliliğinin Avrupa'da sorunlara neden olabileceği gerekçe gösterilerek uygulamanın başlangıçta Avrupa Birliği üyesi ülkelerde çıkış yapmayacağı açıklanmıştı. Threads uygulamasının Elon Musk ve Mark Zuckerberg arasındaki "kafes dövüşü" olayını başlattığı biliniyor.

GÖRÜNTÜLEME KISITLAMASI

Twitter'ın Sahibi Elon Musk, tarafında Twitter'a doğrulanmış ve doğrulanmamış hesapların görüntülenmesine yönelik kısıtlama getirilmişti. Musk’ın, daha önce kendi hesabından paylaştığı bilgiye göre, “Doğrulanmış kullanıcıların günde 10 bin tweet, doğrulanmamış kullanıcılarınsa bin tweet görüntülemesine izin verilecek. Yeni açılan ve doğrulanmamış hesaplarsa yalnızca 500 tweet görüntüleyebilecek” ifadelerine yer verildi •Pakize Şengül

whatsapp-image-2023-07-06-at-11-19-24-1.jpeg

whatsapp-image-2023-07-06-at-11-19-24-2.jpeg

whatsapp-image-2023-07-06-at-11-19-24-3.jpeg

whatsapp-image-2023-07-06-at-11-19-24.jpeg

whatsapp-image-2023-07-06-at-11-19-25-1.jpeg

whatsapp-image-2023-07-06-at-11-19-25-3.jpeg

whatsapp-image-2023-07-06-at-11-19-25.jpeg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.