Uğur Özteke

Uğur Özteke

FAHRİ TRAFİK MÜFETTİŞLER GERÇEKTEN BÖYLE BİR ŞEY YAPIYORLAR MI?

FAHRİ TRAFİK MÜFETTİŞLER GERÇEKTEN BÖYLE BİR ŞEY YAPIYORLAR MI?

Ne olur hakkınızı helal edin. Bilenler biliyor ama bilmeyenler tanımayanlar bizi yanlış yorumlamayabilirler. Biz yerel gazeteciliği birazcık olsun yapabilme adına sizlerden gelen mantıklı yani olabilecek her konuyu köşemize taşımaya çalışıyoruz. Çünkü biz yerel basın olarak bizi okuyan takip eden her insanın sesi gözü ve kulağı olmak durumundayız.

Şimdi gelelim bugünkü konularımıza.

Bir dönem şu fahri trafik müfettişlik işi o kadar önemli idi ki, herkes araya adam sokar koca koca bildiğim adamlar “Fahri Müfettiş” olabilmek adına olmadık taklalar atarlardı. Yanılmıyorsam bunun içinde bir yaş kriteri vardı ya 40 yaş ya da 45.

O yaşa geldiğim zaman bir abim beni arada “şunları… şunları hazırla sende fahri trafik müfettişi ol” dedi. O anda itiraz ettim. Kusura bakmayın ama bir iş hele hele işin ucunda da devlet adına bir şeyler yapma varsa bu kadar ucuz olmamalıydı.

Hâlâ da fahri trafik müfettişi değilim. Olan büyüklerimden özür dilerim ama iyi ki de değilim.

Yaklaşık bir aydır bazı kesimlerden ısrarla inatla bir şikayet geliyor.

“Fahri Trafik Müfettişleri otomobillerinin arkasında Atatürk resmi ya da imzası olan araçlara sürekli ceza yazıyorlar”…

Bu gerçekten vicdan sahibi insanların devlet adına yapacakları iş değil. Çocuk olsa yapar. Genç olsa yapar da belli bir yaşa gelmiş güngörmüş insanların yapacağı iş asla değil.

Neyse bu hafta başı bir abim geldi. Bir ay öncede arabasında Atatürk imzası olduğu için kendisine fahri trafik müfettişi tarafından ceza kesildiğine inanıyordu. İşi mahkemeye kadar götürmek istemiş. Çünkü bu cezalar 15 gün sonra kendilerine tebliğ edildiği için cezanın nerede saat kaçta olduğu yazılı değilmiş. Ama Adliyedeki bir tanıdığı itiraz etse de bir sonucun çıkamayacağını söylemiş o da adliyeden dönmüş gelmiş.

Bu abimiz şimdi yine geldi.

Geçtiğimiz hafta sonu Antalya’dan 07 plakalı bir araçla arkadaşı gelmiş. Bunun da aracında Atatürk’ün imzası varmış.

Bu arkadaş Konya’da cumartesi pazar kalmış.

İki günde fahri trafik müfettişleri tarafından tam üç kez kendisine ceza yazılmış.

Tekrar ifade diyorum. Ben bu işin bu kadar basit olabileceğine asla inanmıyorum. İnanmak da istemiyorum.

Hatırlayın dolmuşların da arkasında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın resimleri olduğu için ceza yazılmıyor gibi bir iddia vardı ve biz buna da inanmadığımızı, yalnız bunun hızla yayılan şehir efsanesi olabileceğine dikkat çekmiştik.

Şimdi inşallah sonu vatan millet için hayırlı olur şu “evet-hayır” zıtlaşması biraz yumuşar.

AK Parti Genel Merkezinin önceki gün aldığı kararlar da bu yönde zaten. Ve millet bu kadar keskinleşmez.

…………………

Yalnız yerel gazeteci olabilme adına bazı okurlarımızın bu endişesini dile getirip ilgili yerlere iletelim istedik.

GEDAVET PARKI PROSTATLILAR İÇİN İŞKENCEYE DÖNMÜŞ :))

foto-1-262.jpg

Hatırlayacaksınız bir okurumuz fotoğrafları ile Gedavet Parkındaki tuvaletlerin günlerdir kapalı olduğunu bizimle paylaşıp bu durumdan şikayetçi olmuştu.

Bizde konuyu yetkililere iletirken bakım filan olabileceğini söylemiştik.

Mustafa abimiz bu. Öyle işi kolay kolay ne yetkililere ne de bizlere bırakır. Yine gitmiş. Yine tuvaletler kapalı. Biraz gurdalamış. Öğrendiği kadarı ile müteahhit binayı tam olarak teslim etmediği için tuvaletler kapalı imiş.

Aman ne olursunuz burayı açıyoruz ama tuvaletleri kapalı. Bunun yaşlısı var, hastası var, kadını, erkeği var. Lütfen ne olursunuz biraz daha ciddiyet.

ESNAF YARDIRIRKEN DENETİMLER ARTTI MI?

“S.A abi kolay hayırlı işler abi konu da paylaşmak istiyorum.

Abi biz esnaf olarak artık yorulduk piyasa ve dolar durumlarında işler belli durumda zarar etmemek için gece gündüz bizim oranın tabiri ile yardırıyoruz. Abi bıktık artık şu sıkıntılı günlerden sigara denetimi, SGK maliye…. abi yeter artık bu kadar esnafın üstüne gelinmez ki.

Abi biz artık yorulduk bu işler uğraşmaktan bu konuları müsait zamanlar köşelerimize taşımanızı istiyoruz bu ara daha fazla denetim var. Denetimcilerin gözünde zaten potansiyel suçluyuz çünkü esnaflık yapıyoruz saygılar abi kolay gelsin…”

…………

Bir abimiz dün derdini bizimle böyle paylaşıyordu. Anlaşılıyordu ki bunalmıştı. Elbette her türlü denetim yapılacak. Çünkü herkes her işi ne işi yaparsa yapsın yasal olarak yapacak. Kimsenin bundan rahatsız olma gibi bir fantazisi olamaz. Ancak bu tür şikayeti geçenlerde de Organize Sanayiinde büyük bir sanayicimizden duymuştum.

Tekrar ediyorum dahası bu insanların ifadesini sizlerle paylaşıyorum. “Her türlü denetim yapılmalı. Ama illa denetim yapılacak ve bunun içinde bir eksik bulunmak isteniyorsa kesinlikle bulunur ve de buluyorlar. Hiçbir şey diyemiyorlarsa çıkış kapısı levhasını niye buraya asmadın diye ceza yazıyorlar” demişlerdi.

Gerçekten de bu dönemde esnaflık yapmak, üretmek, para kazanmak çok zor bir zanaat haline gelmiş durumda. Allah hepimize yardımcı olsun inşallah

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Bütün günIer öIüme gider, son gün varır.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Allahtan korktuğumuzu kuldan utandığımızı iddia ederken kul hakkı yemediğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR