Konyaspor'un yeni teknik direktörü Fahrudin Ömeroviç kimdir?

Konyaspor'un yeni teknik direktörü Fahrudin Ömeroviç kimdir?
 Editör
Konyaspor, Süper Lig'de teknik direktörlük görevi için Fahrudin Ömeroviç ile anlaşma sağladı. Fahrudin Ömeroviç kimdir?

26 Ağustos 1961 doğumlu olan Ömeroviç, futbolculuk kariyerine Bosna'nın Doboj şehrinde başladı. Sloboda Tuzla'da forma giyen Ömeroviç, 1984 yılında Partizan'a transfer olarak 2 Yugoslav Şampiyonluğu, 2 Yugoslav Kupası ve 1 Süper Kupa kazandı.

Yugoslavya'nın dağılmasının ardından 1992'de Kocaelispor'a transfer olan Fahrudin Ömeroviç, Türkiye'de futbol oynarken Türk vatandaşlığına geçti ve adını Fahrettin Ömerli olarak değiştirdi. Kocaelispor'da 4 yıl süren kariyerinin ardından 1996 yılında İstanbulspor'a transfer oldu.

Milli takım kariyerine Yugoslavya'da başlayan Ömeroviç, 1989-1992 yılları arasında Yugoslavya Milli Takımı'nda 8 kez, 1996 yılında ise yeni kurulan Bosna-Hersek Milli Takımı'nda 3 kez forma giydi.

Futbolculuk kariyerini sonlandırdıktan sonra Türkiye'de kalmaya karar veren Ömeroviç, Safet Sušić ve Aykut Kocaman'ın yardımcı antrenörlüğünü üstlendi. İstanbulspor, Malatyaspor, Konyaspor ve Ankaraspor gibi kulüplerde görev aldı.

Teknik direktörlük kariyerine İstanbulspor'da kaleci antrenörlüğü ile başlayan Ömeroviç, ardından Malatyaspor'un yardımcı antrenörlüğünü üstlendi. Konyaspor, Ankaraspor, ve tekrar Malatyaspor'da görev yapan Ömeroviç, 2010 yılında Fenerbahçe'nin yardımcı antrenörlüğüne getirildi. 2014-2017 yılları arasında Konyaspor'da, 2017-2018'de Fenerbahçe'de, ve 2018-2020 yılları arasında tekrar Konyaspor'da yardımcı antrenörlük yaptı. 2021'de İstanbul Başakşehir'de yadımcı antrenörlük yapan Ömeroviç, 2024 yılı itibariyla Konyaspor'un teknik direktörlük görevine getirildi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.