Faiz artırım döngüsü son mu buluyor VİOP'ta endeks kontratı

Faiz artırım döngüsü son mu buluyor  VİOP'ta endeks kontratı
Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) aralık vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne yüzde 0,1 azalışla 8.858,00 puanla harekete başladı.

Aralık vadeli endeks kontratı, açılış seansında önceki ortalı seans kapanışın yüzde 0,1 altında 8.858,00 pozisyonundan işlem gördü.

Dün alıcılı bir seyir izleyen endeks kontratı, orantılı seansı önceki kapanışının yüzde 1,2 üzerinde 8.868,25 puandan kapattı. Endeks kontratı, akşam seansında 8.854,25 puana düştü.

ABD ve Japonya'da piyasaların yarın Şükran Günü nedeniyle tatil olması dünya genelinde işlem hacimlerinin ciddi şekilde düşmesine yol açarken, Orta Doğu'dan gelen olumlu haber akışı varlık fiyatları üzerinde etkili oluyor.

Uzmanlar, bugün yurt içinde tüketici güven endeksi, yurt dışında ise Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) finansal analiz raporu, ABD'de dayanıklı mal siparişleri ve haftalık işsizlik başvuruları bilgiler yanı sıra İsrail-Filistin ateşkes anlaşmasına ilişkin haber akışının da yatırımcıların odağında bulunmaya devam ettiğini belirterek, teknik açıdan endeks kontratında 8.930 ve 9.000 seviyelerinin direnç, 8.800 ve 8.700 puanın destek konumunda olduğunu belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.