Faizler Haftaya Düşüşle Başladı

Faizler Haftaya Düşüşle Başladı
İSTANBUL (AA) - Tahvil bono piyasasında 10 yıllık ve 2 yıllık gösterge tahvil faizleri haftanın ilk işlem gününe düşüşle başladı.Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) geçen...

İSTANBUL (AA) - Tahvil bono piyasasında 10 yıllık ve 2 yıllık gösterge tahvil faizleri haftanın ilk işlem gününe düşüşle başladı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) geçen hafta faiz indirim kararı ve Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) parasal genişleme programının etkisiyle tahvil bono piyasasında etkisini artıran yatırımcı ilgisi yeni haftada devam ediyor.

2 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi yüzde 7 seviyesinden başladığı haftanın ilk işlem gününde bu seviyeden gelen alımların etkisiyle şu dakikalarda yüzde 6,92 seviyelerinde işlem görüyor.

10 yıllık gösterge tahvil faizi ise güne yüzde 6,98 seviyesinden başladıktan sonra yüzde 6,88'e kadar geriledi ve şu dakikalarda yüzde 6,95 seviyelerinde bulunuyor. 

Analistler, TCMB tarafından yarın yayımlanacak olan yılın ilk enflasyon raporu ve 27-28 Ocak tarihlerinde ABD'de gerçekleştirilecek olan Fed toplantısının piyasalar tarafından yakından takip edileceğini ifade ediyor. 

Enflasyon raporunun açıklanmasının ardından TCMB Başkanı Erdem Başçı'nın yapacağı açıklamalarda, gelecek dönemde TL'nin ve faizlerin seyrine yönelik vereceği mesajların piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını aktaran analistler, teknik olarak gösterge tahvilin bileşik faizinde yüzde 6,50'nin destek, yüzde 7 seviyesinin ise direnç konumunda olduğunu kaydediyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.