Fai̇zsi̇z Fi̇nans Standartları Türkçe'ye Kazandırılıyor

Fai̇zsi̇z Fi̇nans Standartları Türkçe'ye Kazandırılıyor
Türkiye Katılım Bankaları Birliği global ortamda faizsiz finans kuruluşlarının uymalarının önerildiği İslami Finans Kuruluşları Muhasebe ve Denetim Kuruluşu'nun 58 Faizsiz Finans Standardının Türkçe’ye tercümesini sağlayan anlaşmayı imzaladı

İSTANBUL (AA) - Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) global ortamda faizsiz finans kuruluşlarının uymalarının önerildiği İslami Finans Kuruluşları Muhasebe ve Denetim Kuruluşu'nun (AAOIFI), 58 Faizsiz Finans Standardının Türkçe’ye tercümesini sağlayan anlaşmayı imzaladı.

TKBB'den yapılan açıklamaya göre, TKBB ile İslami Finans Kuruluşları Muhasebe ve Denetim Kuruluşu (AAOIFI), İslam bankacılığı standartlarının Türkçe’ye çeviri projesi için bir araya geldi. Aslen Arapça olarak yayınlanan ve dünyadaki faizsiz finans kurumlarınca esas kabul edilen 58 Faizsiz Finans Standardının, Türkçe’ye de tercüme edilmesi için yapılan anlaşma birlik merkezinde geniş katılımlı bir protokol ile imzalandı.

Projede, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) destekleyici kurum olarak yer alırken çeviri süreci İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nin koordinasyonuyla yürütülecek.

Projenin imza törenine BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, TKBB Başkanı Melikşah Utku, TKBB Yönetim Kurulu Üyeleri Osman Arslan, Ufuk Uyan, İkram Göktaş, Abdüllatif Özkaynak, TKBB Genel Sekreteri Osman Akyüz, AAOIFI Genel Sekreteri Dr. Hamed Hassan Merah ve İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut katıldı.

Verilen bilgilere göre, TKBB’nin öncülüğünde gerçekleşen AAOIFI’nin faizsiz finans standartlarının Türkçe’ye çevirisi projesinde, alanında uzman 17 kişilik bir çeviri ekibi görev alacak. Tercümelerin tamamlanmasıyla birlikte AAOIFI standartlarının Türkçe dijital ve matbu versiyonlarının dağıtımının Aralık 2017’de gerçekleştirilmesi planlanıyor.

AAOIFI standartlarının Türkçe’ye kazandırılmasıyla birlikte İslami finans alanında uzman, konuya ilgi duyan, üniversite, sektör paydaşları ve kamu kesiminde irtibatlı tüm taraflara Türkçe kaynak olarak katkı sunulması hedefleniyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.