FAO 30. Avrupa Bölgesel Konferansı

FAO 30. Avrupa Bölgesel Konferansı
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Nazlı:- "(Ekmek israfını önleme kampanyası) Günlük 1,1 milyon ekmeğin israf edilmesini önledik. Bir yılda 3 milyar liraya yakın tasarruf yaptık"

ANTALYA (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Ali Recep Nazlı, ekmek israfını önleme kampanyasıyla günlük 6 milyon düzeyinde bulunan ekmek israfının 4,9 milyona düşürüldüğünü ve yıllık yaklaşık 3 milyar lira tasarruf sağlandığını bildirdi.
Antalya'da Akra Barut Otel'de gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) 30. Avrupa Bölgesel Konferansı kapsamında, Dünya Gıda Güvenliği Komitesi çoklu paydaş diyaloğu gerçekleştirildi.
Nazlı burada yaptığı konuşmada, gıda güvenliği ve gıda israfıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu ve bakanlık tarafından düzenlenen ekmek israfını önleme kampanyası hakkında bilgi verdi.
Türkiye'de 2013 yılında ekmek israfını önleme kampanyası başlatıldığını anlatan Nazlı, kampanyanın dünyada da ses getirdiğini ve FAO tarafından bugüne kadar kamu tarafından yürütülen en etkili kampanya seçildiğini söyledi.
Kampanya başladığında Türkiye'de günlük ortalama 6 milyon ekmeğin israf edildiğini belirten Nazlı, "Kampanyanın sonunda israf 4,9 milyona düştü. Günlük 1,1 milyon ekmeğin israf edilmesini önledik. Bir yılda 3 milyar liraya yakın ekmek israfından tasarruf yaptık." diye konuştu.
Türkiye'nin gıda güvenliği çalışmalarına ve gıda israfının önlenmesine büyük önem verdiğini kaydeden Nazlı, konunun geçen yıl yapılan G20 Tarım Bakanları Zirvesi'ne de taşındığını dile getirdi.
G20'nin bu yılki dönem başkanının Çin olduğunu ifade eden Nazlı, Çin'de gerçekleştirilen toplantılarda da Türkiye'de yapılan çalışmaların ön plana çıkarıldığını bildirdi.
Bugün israf ve gıda güvenliğinin, az gelişmiş, gelişmekte olan ve gelişmiş ülkeler için farklı anlamlar taşıdığına işaret eden Nazlı, "Gıda güvenliği nedir, israf nedir aslında ortak bir tanım bulmamız lazım. Bu konuda ne yapılması, nasıl çalışılması lazım. Ümit ediyorum bu tür organizasyonlarla bununla ilgili bir konsept yakalanır. İnşallah FAO bunun öncülüğünü yapar." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.