Far tertibatıyla tavşan avlayan 5 kişiye 9 bin 500 lira ceza

Far tertibatıyla tavşan avlayan 5 kişiye 9 bin 500 lira ceza
Antalya’dan gelerek Konya’nın Ahırlı ilçesindeki yaylalarda tavşan avına kapalı av dönemi olmasına rağmen kamyonete kurulan özel far tertibatıyla tavşan avlayan 5 kişiye toplam 9 bin 500 lira ceza kesildi

 Antalya’dan gelerek Konya’nın Ahırlı ilçesindeki yaylalarda tavşan avına kapalı av döneminde kamyonete kurulan özel far tertibatıyla tavşan avlayan 5 kişiye, toplam 9 bin 500 liralık idari para cezası uygulandı. Avda kullanılan 32 bin lira değerindeki kamyonete de mülkiyeti kamuya geçirilmek üzere el konuldu. 
Edinilen bilgiye göre, Konya Orman ve Su İşleri 8. Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Beyşehir Milli Parklar Şefliği ile Ahırlı İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Ahırlı ilçesi yaylalarında tavşan avına kapalı dönemde olunmasına rağmen, usulsüz yöntemlerden olan far ışığıyla yabani tavşan avı yapıldığı yönünde gelen ihbarlar üzerine müşterek çalışma başlattı. Gece saatlerinde yayla mevkiinde pusuya yatarak beklemeye başlayan milli parklar görevlileri ile jandarma ekipleri, 07 LRF 14 plakalı kamyoneti durdurdu. Araçta yapılan aramada 3 tane vurulmuş yabani tavşan, 1 adet ruhsatsız ve takozsuz av tüfeği ile dolu ve boş fişekler ele geçiren ekipler, avda kullanılan malzemeler ile vurulan yabani tavşanlara ve araca el koydu. Av için getirilen kamyonetin üzeri ile ön kısmına da tavşan avında kullanılmak üzere özel far tertibatı kurulduğu belirlendi. Arazide ilerleyen araçla bu farların yakıldığında tavşana kaçış alanı bırakılmadığı, far ışığıyla hareketsiz kalan tavşanların ise bu yöntemle kolayca avlandığı öğrenildi.
Antalya ilinden geldiği öğrenilen kamyonet sürücüsü A.Y. ile araçta bulunan avcılar S.G., M.T., E.T. ve E.K'ye ilgili kanunun 4 ayrı maddesinden işlem yaparak kişi başı bin 600 lira idari para cezası kesen milli parklar görevlileri, her tavşan için de 500 lira olmak üzere bin 500 liralık tazminat cezası kesti. Avcılara toplamda uygulanan ceza miktarı 9 bin 500 lira oldu. Ayrıca, avda kullanılan kamyonete de mülkiyeti kamuya geçirilmek üzere el konularak muhafaza altına alındığı öğrenildi. Avcılara, tavşan avına kapalı dönemde av yaptığından, ruhsatsız ve takozsuz av tüfeğini avda kullanmaktan, avcı belgesi olmaması ve usulsüz av yöntemlerinden olan far ışığıyla avlanmaktan yasal işlem yapıldı.
Öte yandan, milli parklar ve jandarma ekipleri, aynı gece el feneri ile yaya olarak tavşan avı yaptığı ileri sürülen aynı bölgedeki bir başka avcıyı daha yakaladı. Avcıya bin 600 liralık idari para cezası uygulanırken, av tüfeğine de el konulduğu öğrenildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.