Emre Tanrıver

Emre Tanrıver

FARK VAR

FARK VAR

Konyaspor Mersin İdmanyurdu karşısında şanslı bir galibiyet aldı. İlk yarıda çok kötüydü, pozisyon yoktu. İç sahada kontrolü tamamen elinde tutan o bilindik Konyaspor'u göremedik. İkinci yarının ilk 15 dakikasında Mersin'in harcadığı pozisyonlar, Selim'in kornerden golü ve kalecinin büyük hatasında Hasan Kabze'nin golü şans faktörünün Konyaspor'dan yana olduğunun bir göstergesi. 
Aykut Kocaman'ın 5 maçta 3 galibiyet alması, Mesut Bakkal ile arasındaki mantalite farkını ortaya çıkarıyor. Orta sahada Hleb, Ali Çamdalı ve Uğur İnceman gibi iyi pas yapan oyuncuları kullanan Aykut hoca, Konyaspor'u ligin en çok pas yapan takımlarından birisi haline getirdi. Bu da 5 maçta 10 puan getirdi. 
Djalma ve Torje'yi kulübede tutan Aykut Kocaman takım iskeletini oluşturdu. Stoperde Selim - Kokalovic tercihi, sağ beke Tolga'yı ve sağ açığa Ömer Ali'yi monte etmesi son derece olumlu. Fakat ileride Rangelov ısrarından vazgeçmesi gerekiyor. Penaltı ya da duran top olmadan onun gol atması çok zor. Rangelov iyi bir forvet değil. Solda Djalma'yı, ileri uçta Hasan Kabze'yi oynatması takımın ofans gücünü daha da artıracaktır. Hasan Kabze her yönüyle Rangelov'dan daha iyi bir oyuncu.
13. haftadan itibaren Konyaspor zorlu bir fikstüre giriyor. Önce içeride Galatasaray maçı, ardından kupa ve ligde üst üste 2 Gençlerbirliği deplasmanı, daha sonra içeride Beşiktaş maçı ve hoca değişikliğinin ardından toparlanmasını beklediğim Çaykur Rizespor deplasmanı... Hedeflerinin ilk yarıda 20 puan ve üstü olduğunu söyleyen Aykut Kocaman'ın bu hedefine ulaşması için deplasmandaki iki maçı da kazanması gerekiyor. Hamza Hamzaoğlu'ndan sonra toparlanan Galatasaray ve lider Beşiktaş'tan puan almak çok zor, ama imkansız değil.
TORKU ARENA MI VODAFONE ARENA MI?
Pazar günü müthiş bir maça sahne oldu Konya. Ligin en formda iki takımı Beşiktaş ve Trabzonspor, Torku Arena'da yurdun dört bir yanından gelen Beşiktaş taraftarının karşısına çıktı. Baştan sona üstün oynayan Beşiktaş, 1 günlüğüne Galatasaray'a devrettiği liderliği 3-0'lık sonuçla geri aldı. Konya'da Konyaspor'un dolduramadığı stadı ne yazık ki Beşiktaş taraftarı doldurdu. Stadyumun dışı Torku Arena, içi Vodafone Arena gibiydi adeta. Beşiktaş bu maçta Vodafone Arena'nın provasını yaptı, hem de her anlamıyla. Skor tabelasında sürekli oynatılan Beşiktaş reklamları, oyuncuların ismi okunurken stat hoparlörlerinden kartal sesi yükselmesi, en önemlisi de aslında 42 bin diye bildiğimiz ama 41903 olan stadyum kapasitesi. Vodafone Arena tamamlandığı zaman da Beşiktaş aynı şartlarda orada oynayacak. Fakat 42 bin kişilik olduğu açıklanan, daha sonra 41903 olduğu ortaya çıkan stadyum kapasitesi işi tam bir rezalet. Bu işte Stadyum müdürü Ahmet Eser'in parmağı olduğu ve Beşiktaş sempatizanı olduğu konuşuluyor. Konyaspor taraftarı da haklı olarak kendisini istifaya davet ediyor. Konyaspor yönetiminin de bu konuda gerekeni yapması gerekiyor.
BEŞİKTAŞ - GALATASARAY DERBİSİ KONYA'DA OYNANSIN MI?
Taraftarlar Beşiktaş'ın Torku Arena'da oynamasını istemiyor fakat Trabzonspor maçı Konya ve Torku Arena için çok iyi reklam oldu. Esnafın cebi doldu. Maça gelen taraftarların hepsi şehir dışından değildi. Çok sayıda Konyalı da maçtaydı. Stat stat gezen Beşiktaş'ın Galatasaray derbisini de burada oynaması Trabzonspor maçından daha büyük bir reklam olur. Beşiktaş yönetiminin de istediği takdirde Konyaspor yönetiminin buna karşı çıkacağını sanmıyorum. Derbinin haricinde bir milli maç da bu muhteşem stada çok yakışır. Umarım Konya'da büyük bir maç daha izleme fırsatı buluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Emre Tanrıver Arşivi
SON YAZILAR