Farklı Coğrafyalar "Farabiziryab"ta Buluştu

Farklı Coğrafyalar "Farabiziryab"ta Buluştu
CRR'deki konserde, Türkiye'den "İstanbul Sazkar Topluluğu", Yunanistan'dan "Enchordais", Irak'tan "Bağdat 'Ziryab' Topluluğu" ve İspanya'dan "Endülüs&Flamenko", kendi dillerinde eserler seslendirdi

İSTANBUL (AA) - Türk, İspanyol, Iraklı ve Yunan sanatçılar, sanat yönetmenliğini udi Mehmet Bitmez’in üstlendiği "FarabiZiryab" konser projesinde müzikseverlerle buluştu.

Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'ndaki konserde, Türkiye'den "İstanbul Sazkar Topluluğu", Yunanistan'dan "Enchordais" (Kyriakos Kalaitzidis), Irak'tan "Bağdat 'Ziryab' Topluluğu" ve İspanya'dan "Endülüs&Flamenko" birlikte sahne aldı.

Yüzyıllardır birbirini etkileyen farklı ulusların zengin kültür mirasını bir araya getirmeyi amaçlayan ve müziğin çeşitli formlarının yer aldığı programda, toplulukların kendi dillerinde kendilerine özgü tavır ve üslupla okudukları eserler ve saz müzikleri icra edildi.

Zaman zaman düet, zaman zaman ayrı eserler icra eden topluluklar "Rast Mukaddime Şuruq", "Flamenco", "Rast Kar-ı Muhteşem", "Mavval", "Andalusia", "Buselik Peşrev", "Galuka Algaıt" ve "Bağdat Khalwati Çargah" gibi 15 eseri yorumladı.

FarabiZiryab'da ayrıca Türkiye'den solist Gizem Çoşkun'un yanı sıra, neyde Ahmet Toz, kemençede Furkan Bilgi, kanunda Turgut Özüfler, perküsyonda Erkan Kanat, viyolonselde Murat Süngü ve kontrbasta Umut Sel sahne aldı.

Irak'tan Taha Ghareb Jwazah, Sabah Hashim, Mohamed Khalil'in geleneksel müziklerini icra ettiği konserde, İspanya'dan da Antonio Luque, Francisco Vinuesa ve Kiki Terron performans sergiledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.