Farklı İnançlardan Vatandaşlar İftar Sofrasında Buluştu

Farklı İnançlardan Vatandaşlar İftar Sofrasında Buluştu
Üç semavi dinin mensuplarının yer aldığı "Antakya Medeniyetler Korosu" üyeleri iftarda bir araya geldi- Koro Başkanı Özfırat: - "Bu akşam buradaki bütün Müslümanlar, Hristiyanlar ve Yahudiler birlikte oruç tuttular, oruçlarını birlikte açtılar çünkü bizle

HATAY (AA) - Hatay'ın Antakya ilçesinde, üç semavi dinin mensuplarının yer aldığı "Antakya Medeniyetler Korosu" üyeleri iftarda bir araya geldi.

Antakya Medeniyetler Evi'nde düzenlenen iftara, koronun üç semavi din ile 6 mezhebe mensup üyeleri ve aileleri ile Suriyeli çocukların oluşturduğu "Mülteci Çocuklar Korosu" elemanları ve basın mensupları katıldı.

Koro Başkanı Yılmaz Özfırat, gazetecilere yaptığı açıklamada, her yıl Hristiyanlar, Yahudiler ve Müslümanların, Kadir Gecesi'nde düzenledikleri iftarda bir araya geldiklerini anımsattı.

Bu akşam, tamamı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan farklı dinlere inananlar ile iftarda buluştuklarını belirten Özfırat, şunları söyledi:

"Bu akşam buradaki bütün Müslümanlar, Hristiyanlar ve Yahudiler birlikte oruç tuttular, oruçlarını birlikte açtılar çünkü bizler burada birbirinin diline, dinine çok büyük saygı duyan milletiz. Bunu tüm Türkiye'ye göstermek istiyoruz. Aramızda aynı zamanda ülkemizde sığınmacı olarak bulunan Suriyeli vatandaşlarımız da var. Hep birlikte bir Halil İbrahim sofrası geleneğini gerçekleştirdik ve insanlara bir mesaj vermek istedik. Küsler barışsın, Ortadoğu'da akan kan son bulsun.Türkiye'deki birtakım huzursuzluklar artık son bulsun istiyoruz. Allah bu ülkeye bir daha 15 Temmuz yaşatmasın istiyoruz. İşte burada bu insanlarla hep birlikte ülkemize, demokrasimize sahip çıkarak dünyaya bir şeyler göstermeye çalıştık."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.