Fas'ın Kuzeyindeki Toplumsal Gerginlik

Fas'ın Kuzeyindeki Toplumsal Gerginlik
Fas, Cezayirli bir gazeteciyi sınır dışı etme kararı aldı

RABAT (AA) - Fas, ülkenin kuzeyinde devam eden gösterileri izinsiz takip ettiği ve gösterileri desteklediği gerekçesi ile Cezayirli bir gazeteciyi sınır dışı etmeyi kararlaştırdı.

Ülkenin kuzeydoğusunda yer alan En-Nador kenti yerel yönetimi tarafından yapılan açıklamada, izinsiz olarak gazetecilik faaliyetinde bulunduğu ve gösterilerde rol aldığı gerekçesi ile Cezayirli bir gazeteci hakkında sınır dışı kararı aldığını belirtildi.

Gazetecinin kimliği hakkında bilgi verilmeyen açıklamada, yerel yönetimlerin izinsiz çekim yapan kişiler hakkında işlem yapmaya yetkili olduğu kaydedildi.

Ülkenin kuzey bölgesinde yaklaşık 7 aydır süren gösteriler, bölgede birçok kişinin gözaltına alınması üzerine artarak devam etmişti.

Geçen yıl ekim ayında El Huseyma'da Muhsin Fikri isimli bir balıkçının polisin el koyduğu balıklarını çöp kamyonundan almaya çalışırken, presleme haznesinde sıkışarak hayatını kaybetmesinin ardından, El Huseyma ve civar kentler başta olmak üzere, ülke genelinde birçok gösteri düzenlenmişti. Son olarak 18 Mayıs Perşembe günü düzenlenen gösterilere 40 bin kişinin katıldığı açıklanmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.