Fas'ta "3. Uluslararası Tasavvuf Sempozyumu" Sona Erdi

Fas'ta "3. Uluslararası Tasavvuf Sempozyumu" Sona Erdi
Sempozyumun sonuç bildirgesinden:- "Geleneksel dini eğitim veren kurumlarda ve üniversitelerde gençlerin sempatisini kazanmaya yönelik yeni bir tasavvuf dili ile aşırılığa ve şiddete yönelişlerin önüne geçilmelidir"

FES (AA) - Fas'ta bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Uluslararası Tasavvuf Sempozyumu", şiddet ve aşırılığa karşı gençlerin sempatisini kazanacak yeni bir dil geliştirilmesi gerektiği mesajı ile sona erdi.

Uluslararası Tasavvuf ve Estetik Çalışmaları Akademisi tarafından Fas'ın eski başkentlerinden Fes'te yapılan sempozyumun sonuç bildirgesinde, "Geleneksel dini eğitim veren kurumlarda ve üniversitelerde gençlerin sempatisini kazanmaya yönelik yeni bir tasavvuf dili ile aşırılığa ve şiddete yönelişlerin önüne geçilmelidir." ifadesine yer verildi.

Akademi Başkanı Aziz el-İdrisi el-Kebidi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Sempozyum süresince, tasavvufun akla hitap eden ve gençleri ikna edebilecek akademik bir dilin geliştirilmesi yönünde çaba gösterilmesi gerektiği ön plana çıktı." dedi.

Kebidi, sempozyumdaki tartışmalarda üç temel görüşün öne çıktığı aktardı.

Bunlardan birincisinde, insanın nefis terbiyesi ile kendine, çevresine, topluma ve insanlığa yararlı olabileceğinin ele alındığını aktaran Kebidi, "İkinci bir görüşte ise tasavvuf yoluna davette yeni bir yol arayışına gidilmesi ele alındı. Sonuncu görüşte ise tasavvuf söyleminde bazı düzenlemeler ile çağa uygun yeni bir akademik dilin geliştirilmesi ele alındı." diye konuştu.

"Tasavvuf ve Dünya Barışının İnşası" başlığı ile geçen pazartesi günü açılışı yapılan tasavvuf sempozyumuna, aralarında Türkiye'nin de olduğu 31 ülkeden 20 farklı tasavvuf tarikatına mensup temsilci katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.