Fas'ta tutuklu yakınları gösteri düzenledi

Fas'ta tutuklu yakınları gösteri düzenledi
RABAT (AA) - Fas'ta 2003 yılındaki terör saldırıları sonrası tutuklanan Selefi eğilimli kişilerin yakınları başkent Rabat'ta gösteri düzenledi. "İslamcı...

RABAT (AA) - Fas'ta 2003 yılındaki terör saldırıları sonrası tutuklanan Selefi eğilimli kişilerin yakınları başkent Rabat'ta gösteri düzenledi.

"İslamcı Tutukluları Savunma Ortak Komitesi"nin çağrısı üzerine bir araya gelen tutuklu ve hükümlü yakınları, hükümetin büyük ortağı Adalet ve Kalkınma Partisi'nin genel merkezi önünde toplandı.

Komite sözcüsü Abdurrahim Gazali burada yaptığı açıklamada, "Abdulilah Benkiran 2011 yılında başbakan olduğunda cezaevindeki binlerce tutuklu, sorunları çözülecek diye mutlu olmuştu. Fakat aradan 5 yıl geçmesine rağmen hukuki olarak herhangi bir adım atılmadı." diye konuştu.

Hükümeti, "25 Mart 2011 İttifakı"na uymaya çağıran göstericiler, sürecin hızlandırılmasını, seçimden önce eski tutuklu ve hükümlülerin haklarının iade edilmesini talep etti.

Fas'ın Kazablanka kentinde 2003 yılında meydana gelen terör saldırılarında 42 kişi ölmüş, onlarca kişi yaralanmıştı. Saldırıların ardından Selefi eğilimli yaklaşık 3 bin kişi gözaltına alınmış, bu kişilerin haksız yere tutuklandıklarını öne süren yakınları, hükümete bu konuda çalışma başlatması çağrısında bulunmuştu. Ailelerin talebi üzerine 25 Mart 2011 tarihinde varılan mutabakatta "dosyaların makul bir sürede yeniden görülmesi" karara bağlanmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.