Fas’ta tutuklu yakınları gösteri düzenledi

Fas’ta tutuklu yakınları gösteri düzenledi
RABAT (AA) - Fas’ta 2003 yılında gerçekleşen terör saldırılarından sonra tutuklanan Selefi eğilimli kişilerin yakınları başkent Rabat’ta gösteri...

RABAT (AA) - Fas’ta 2003 yılında gerçekleşen terör saldırılarından sonra tutuklanan Selefi eğilimli kişilerin yakınları başkent Rabat’ta gösteri düzenledi.

“İslamcı Tutukluları Savunma Ortak Komitesi"nin, 2003 yılında Kazablanka'da düzenlenen terör saldırılarının yıldönümü münasebetiyle Fas Parlamentosu önünde düzenlediği gösteriye hüküm alan kişilerin ailelerinin yanı sıra, insan hakları aktivistleri ve hukukçular da katıldı.

Komite sözcüsü Hüsna Musaid gazetecilere verdiği demeçte, “Komitemizin hedefi 2003 yılından bu yana haksız yere cezaevinde olan hükümlülerin serbest bırakılması ve haksız yere hapse girenlerin haklarının iade edilmesidir.” ifadelerini kullandı.

Hükümetin, 25 Mart 2011 ittifakına uymadığını belirten Musaid, seçimlerden önce 2011 ittifakını hayata geçirmeye davet etti.

Sık sık hükümet aleyhine slogan atan göstericiler, olaysız şekilde dağıldı.

En son Mart ayında Fas Adalet ve Kalkınma Parti’si merkezinin önünde gösteri düzenleyen eski tutuklu ve hükümlü yakınları 2003’ten bu yana cezaevinde bulunan hükümlülerin de serbest bırakılmasını talep etmişti.

Fas'ın Kazablanka kentinde 16 Mayıs 2003 yılında meydana gelen terör saldırılarında 8'i AB ülkesi vatandaşı, 12'si saldırgan olmak üzere 42 kişi ölmüş, onlarca kişi yaralanmıştı. Saldırıların ardından Selefi eğilimli yaklaşık 3 bin kişi gözaltına alınmış, bu kişilerin haksız yere tutuklandıklarını öne süren yakınları, hükümete bu konuda çalışma başlatması çağrısında bulunmuştu. Ailelerin talebi üzerine 25 Mart 2011 tarihinde varılan mutabakatta "dosyaların makul bir sürede yeniden görülmesi" karara bağlanmıştı.​


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.