Uğur Özteke

Uğur Özteke

Fatih Işıklar’da yardım Bekleyen Türkmenler

Fatih Işıklar’da yardım Bekleyen Türkmenler

Serin ve biraz ayaz olsa da güzel bir sonbahar pazarından tüm okurlarımıza en sıcak selam ve saygılarımız sunuyoruz.
Her fırsatta sık sık dile getirdiğimiz gibi eğer bu şehrin duyarlı hassas vicdanlı insanları ve bize inanan siz değerli okurlarımız sayesinde bizde yılın her günü hafta sonu tatil demeden 365 gün yerel köşe yazısı yazabiliyoruz. 
Allah bize sizlerin yokluğunu göstermesin.
Allah bizlerin birbirimize olan karşılıksız bu inancını yok etmesin daha da güçlendirsin….

İşte gecenin bir yarısı sosyal medya vasıtası ile bize ulaşan bir okurumuzun yazdıkları, ardından da o gün çektiği fotoğrafları bize göndermesi ile şok olduk.
Hani Konya’nın, Konyalının, belediyelerimizin, vakıflarımızın, derneklerimizin bırakın ülkelere dünyanın tüm kıtalarına ulaşan o yardım eli burnumuzun dibindeki komşu mahallede Fatih Işıklarda ki Türkmenlere ulaşmıyormuş. Ya da bizler onları görmek istemiyormuşuz.  
Buyurun okurumuzun yazdıklarını birlikte okuyalım. Çünkü biz okuduklarımızı yazarsak kötü oluyoruz.    
“Hayırlı geceler Uğur Bey, 
Konya’da Işıklar Mahallesi’nde Suriye Türkmenlerine gücümüz yettiğince yardım etmeye çalışıyoruz. Kendi imkanlarımızla ulaştığımız eş dost arkadaşlar sayesinde bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Şuan yardım edebildiğimiz 8 aile var.
3 aileye de bir şeyler yapmaya çalışacağız. Nasipse çünkü bir halı üzerinde sadece bomboş bir oda kuru tahta üzerinde kalan aileler var…
Sizinle görüşüp fikrinizi alacağım konular vardı. Işıklar mahallesinde aşevi bu ailelere yemek vermiyor. Muhtarlıktan çağırıyorlar yardım yapacağız diyorlar 1 hafta sonra tekrar çağırıyorlar yardım yapamıyoruz diyorlar. 
Öğrendiğimize göre kaymakamlığa isimler gidiyormuş muhtar tarafından orada yardım yapılacak kişilerin ismi çıkarsa çıkan ailelere yardım yapılıyormuş bu nasıl bir düzen. Türkmenler bu yardımdan niye istifade edemiyorlar. Bu ailelerde Suriye’den gelen Türkmenler. Türkmenlere neden bu imkanlar sunulmuyor bu konularla ilgili sizinle görüşüp bir akıl almak isteriz. 
Uğur Bey bu aileler şu an gerçekten çok kötü durumda olan aileler var sizin halkın içinden insanlara duyarlı olduğunuzu biliyoruz en azından bir kaç resmi gazetenizde paylaşırsanız belki bu garip ve kimsesizlerin sesi olabilirsiniz. Selam ve saygılarımızla. Allah’a emanet olun…”

isiklar-mahallesindeki-bes-turkmen-ailesinin-sobalarini-aldik-her-aileye-verdik.soba-aliminda-para-yardiminda-bulunan-arkadaslarim-es-dost-ve-ozellikle-isminin-aciklanmasini-istemiyen.jpg
…..
Pazar Pazar şehrimizi yönetenlerin canını sıktık ancak işte aramızda aç susuz ve soğukta ki Türkmen ailelerin durumu.
Adımız Hıdır elimizden gelen budur
GÜNÜN OKKALI SÖZÜ
İnsan önce kendi özüyle dostluk kurabilmeli, yani kendisiyle barışık olabilmeli. 
NE ZAMAN ADAM OLURUZ?
Randevu saatlerimize uyabildiğimiz zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR