Fatih Terim'den Hırvatistan Maçı Öncesi Açıklama

Fatih Terim'den Hırvatistan Maçı Öncesi Açıklama
Türkiye Futbol Direktörü Terim, 2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu ilk maçında deplasmanda karşılaşacakları Hırvatistan karşısında çok iyi mücadele eden bir milli takım olacağını söyledi

ZAGREB (AA) - Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu ilk maçında yarın deplasmanda karşılaşacakları Hırvatistan karşısında çok iyi mücadele eden bir milli takım olacağını söyledi.

Hırvatistan'ın favori gösterilmesinin çok doğal olduğunu belirten Terim, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün futbolla ilgili kime sorsanız, bu maçın favorisinin Hırvatistan demesi kadar doğal bir şey yok. Bu tabii sahada 11'e 11 mücadeleyi değiştirmiyor. Yarın kendimizi aşacak bir mücadele bekliyorum."

"Genel anlamda değişiklik olmayacak"

Fatih Terim, oyun planından büyük değişiklik yapmayı düşünmediğini ifade ederek, "Tabii uzun zamandır oynadığımız bir oyun ve bu oyuna ait bir felsefe var. Birçok oyuncumuz bu oyuna vakıf. Yeni oyuncularımızla da taktik çalışması yaparken bunun bir daha üzerinden geçtik, ufak tefek değişikliklerimiz olacaktır. Oyun kurmada, set oyununda, geçişlerde bazı değişiklikler yapabiliriz. Genel anlamda felsefede ise pek değişiklik olmayacak." diye konuştu.

"İki handikabımız bulunuyor"

Hırvatistan maçı öncesinde iki handikaplarının bulunduğunu kaydeden Türkiye Futbol Direktörü Terim, şöyle devam etti:

"Problemlerimizden bir tanesi maalesef fizik olarak sezon başı hazırlığını iyi geçirmemiş olan oyuncularımız. Bir diğeri de çok süre almayan oyuncularımız. Bütün bunların yanında yarın iyi başlayacağımızı umut ediyorum. Hayatım boyunca oyuncularıma ilk söylediğim şey, her yerde korkmadan oynamaktır. Mağlubiyetten korkmayacağız, çünkü bunun için sebeplerimiz de var. Avrupa Şampiyonası eleme gruplarına beşinci maçtan itibaren başladık, demek ki ümidimiz bitmediği sürece sonuna kadar gidebiliriz."

"Çok güçlü bir gruptayız"

Terim, grupta güçlü rakiplerle mücadele edeceklerini söyledi.

Ciddi ve sert rakiplerle eşleştiklerinin altını çizen deneyimli çalıştırıcı, "Ciddi, güçlü rakiplerle eşleştik. Hırvatistan, Ukrayna, Finlandiya, İzlanda, son torbadan gelen Kosova. Kosova bile diğer gruplara giden takımlar gibi değil. Bu nedenle ciddi ve sert bir gruptayız. " dedi.

"Dünya Kupası'na katılım daha zor"

Fatih Terim, A Milli Takım'ın gruptaki şansıyla ilgili olarak ise şu ifadeleri kullandı:

"İlk üç maçın çok zorlu olduğu kesin. Eğer burada sıkıntısız geçersek Kosova ve Finlandiya döneminde grubu başka şekle değiştirebiliriz. Burada mağlup olmamız hiçbir şeyi değiştirmez. Uçurumun kenarlarında dolaşmak çok güzel bir şey değil, sonucu iyi olacaksa sorun yok. Avrupa Şampiyonası'na gitmenin önemli bir başarı olduğu gerçeğini kenara koymak lazım. Sanki her zaman tüm turnuvalara giden bir ülkeyiz. Fransa'da gruptan çıkamayınca dünyaların yıkılması gibi bir şey yok. Tarihimiz belli, kazanılanlar kaybedilenler belli. Kazananlarla da kaybedenler belli. Dünya Kupası'na gitmek orada olmak en büyük başarılardan biridir. Dünya Kupası'na katılım daha zor. Her gruptan bir takım çıkıyor, sekiz ikinci mücadele ediyor. Dünya kupasına gittiğiniz zaman daha fazla takım olduğu için gruplarda size çok farklı takımlar geliyor, gruplardan çıkmak ise daha kolay."

"Benim kadro tercihim bu sefer bu"

Terim, Hırvat basın mensuplarının Arda Turan'ın kadroya alınmayışı ile ilgili sorusuna ise, "Benim kadro tercihim bu sefer bu." yanıtını verdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.