Fatih'teki kayıp cami yeniden inşa edilecek

Fatih'teki kayıp cami yeniden inşa edilecek
İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Fatih'teki kayıp Haydarhane Camisi ve Haziresi'nin ortaya çıkarılarak yeniden inşa edilmesine ilişkin teklif onaylandı- Haydarhane Camisi'nin, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve çevresindeki mahalleye hiz

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Fatih'teki kayıp Haydarhane Camisi ve Haziresi'nin ortaya çıkarılarak yeniden inşa edilmesine ilişkin teklif onaylandı. Alınan kararla, kayıp bir kültürel mirasın kurtulması ve hizmete sunulması sağlanacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin mart ayı toplantısının 3. birleşimi, belediyenin Saraçhane'deki binasında gerçekleşti.

Toplantıda, Fatih İskenderpaşa Mahallesi Horhor Caddesi'nde bulunan ve eskiden Haydarhane Camisi'nin bulunduğu alanın yeniden cami olarak düzenlenmesi konusu görüşüldü. Tarihi mirasa ilişkin Kültür Sanat ve Hukuk komisyonlarının müşterek raporu oylama sunuldu. Mecliste oylanan rapor oy birliği ile kabul edildi.

Buna göre, Haydarhane Camisi'nin, fakülteye ve çevresindeki mahalleye hizmet verecek bir uygulama mescidi olarak yeniden inşasına ve cami haziresinin ıslahına yönelik projenin gerçekleştirilmesine karar verildi.

İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ne de komşu olan alan, Haydari Hüseyin Dede Vakfı'na ait arazide bulunuyor. Projenin giderlerinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanması planlanıyor. Haydariler Haziresi'ne ait rölöve, restitüsyon ve restorasyon/rekonstrüksiyon projelerinin elde edilmesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi bütçesinden sağlanacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.